Societat

Entitats

L'Ajuntament es reuneix amb entitats de l'àmbit de la salut per trobar vies de col·laboració

Avancem amb la Neurodiversitat i Ioga és Bo han traslladat la seves necessitats a les autoritats

Per Redacció

Les dues entitats han exposat el motiu d'haver-se constituït com a projecte
Les dues entitats han exposat el motiu d'haver-se constituït com a projecte | Cedida

Les regidores de Participació Ciutadana i Salut de l'Ajuntament, Neus Cárdenas i Gemma Balanyà, es van reunir ahir pel matí amb representants de les associacions Avancem amb la Neurodiversitat i Ioga és Bo. L’objectiu de la trobada, que també va comptar amb la participació de les tècniques dels dos departaments, era donar a conèixer els serveis que ofereix l’ajuntament, intercanviar necessitats i trobar eixos de col·laboració amb aquestes dues entitats de recent creació.

Les dues entitats van exposar el motiu d'haver-se constituït com a projecte col·lectiu en defensa i promoció de la salut. L’associació Avancem amb la Neurodiversitat es va crear a finals del 2022 amb l’objectiu de treballar per promoure i fomentar activitats educatives, socials, culturals, sanitàries, i de conciliació familiar, entre altres, per la inclusió de totes les persones integrants de l'associació. La neurodiversitat, també coneguda com a neurodivergència, és un concepte que entén que les diferències neurològiques han de ser reconegudes i respectades com qualsevol altra variació humana. Aquestes diferències poden incloure les etiquetades com a dispràxia, dislèxia, trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat, discalcúlia, espectre autista, síndrome de Tourette o altres.

Per altra banda, Ioga és bo va néixer a principis d’aquest 2024 amb la finalitat de divulgar i defensar els principis que inspiren el loga i altres tècniques afins com una alternativa per una vida sana, i potenciar els sentiments de pau, solidaritat i cooperació entre la ciutadania a través de la pràctica d’aquestes tècniques, sense fer discriminació per motiu de idees, sexe, nacionalitat i/o condició social

Des de l'Ajuntament es fomenta l'associacionisme i el voluntariat perquè es considera una línia d'acció clau per fer créixer i consolidar la cohesió social del municipi. Entre els recursos i serveis que s’ofereixen, hi ha el servei d'assessorament a entitats, el pla de formació per entitats, les jornades de voluntariat, i les convocatòries de subvencions, a més de l'accés i ús d'equipament municipals al servei de les entitats. En la mateixa línia, es treballa en la consolidació consells municipals com espais de preferència per programar i gestionar accions col·laboratives.

Comenta aquest article