Cultura

Concert

Dues sessions de concert-assaig de la Coral Verge del Camí tanquen el cicle de Concerts a la Cripta

El director de la Coral Robert Faltus va fer de mestre de cerimònia d'aquests originals concerts que van introduir al públic en l'experiència d'un assaig coral

Per Lluís Rovira i Barenys

La Coral Verge del Camí amb el seu director, Robert Faltus, ahir a la Cripta
La Coral Verge del Camí amb el seu director, Robert Faltus, ahir a la Cripta | Lluís Rovira i Barenys

La Coral Verge del Camí va oferir un concert molt diferent del format habitual, ahir en un doble concert a la tarda i vespre, en el que era la cloenda del cicle de Primavera de concerts a la Cripta. En aquesta ocasió la Coral, de la mà del seu director Robert Faltus, va introduir el públic, que omplia l’aforament de la sala, en un assaig sota el títol genèric de Tutti da capo. Tal com ja s’advertia en el programa de mà, sovint anem a un concert i veiem el resultat final d’una sèrie d’assajos, de decisions sobre un repertori i com s’interpreta. Amb Tutti da capo es volia mostrar les entranyes d’un concert i fer partícip del treball musical al públic Precisament l’expressió Tutti da capo es repeteix en els assajos i significa tornem-hi des del principi.

Sota aquesta premissa d’assaig-concert, la Coral va anar entrant i sortint de l’escenari mentre Robert Faltus feia de fil conductor de l’escenografia. El públic, ahir, va poder assajar juntament amb els cantaires i fins i tot va poder veure la prova que se li feia a un nou cantaire, el Francesc Ferrando, que va interpretar una cançó popular, la Marieta Cistellera, a cappella i, tot seguit, es va incorporar amb la resta de cantaires. El repertori del concert va anar des de peces de Rossini i Thompson, passant per cançons dels Beatles i de Glenn Miller, l’Hijo de la Luna de Mecano, l’Estaca de Lluís Llach i la Gavina. Tal com ja s’avisava en el programa, es van interpretar peces de diferents registres, de diferents èpoques i de diversos gèneres musicals, tota una experiència en aquest concert-assaig del tot original.

Diferents imatges del concert de la Coral Verge del Camí (Fotos. Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article