Cultura

Acte cultural

L'avellana, la filla del vent del Camp de Tarragona

El Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, un espectacle que va combinar un vesant poètic i un tast, amb l'avellana com a protagonista

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'espectacle Les filles del vent, ahir, al Centre Cultural
Un moment de l'espectacle Les filles del vent, ahir, al Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

El Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, l'espectacle Les filles del vent, amb l'avellana com a gran protagonista. Aquest acte va tenir dues parts ben diferenciades. La primera, amb la poesia i la narrativa a càrrec d'Antònia Farré i Jaume Salvat, acompanyats de la música de Joan Martínez, a l'acordió. En aquest apartates va fer un repàs de poemes, dites i textos diversos enaltint l'avellana, un producte arrelat al territori del Camp de Tarragona i que defineix perfectament el paisatge agrícola proper. 

La segona part de l'acte va consistir en un tast d'avellanes, guiat pel mateix Jaume Salvat. Es van servir uns petits recipients amb 10 avellanes crues i 10 de torrades a la gent del públic. Jaume Salvat va anar explicant les característiques organolèptiques de l'avellana especificant el color, l'olor i el gust. També es va poder comprovar el toc cruixent de l'avellana crua quan tota la sala la va mossegar a l'uníson. Després de l'avellana crua es va fer el tast de l'avellana torrada, destacant-ne els seus aromes tan característics.

Aquest acte està inclòs dins la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2024 i estava organitzat pel Campus Extens de la URV i el Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article