Informació general

Reconeixement

S'obre el termini per proposar candidats i candidates a les Distincions Municipals

Les entitats i la ciutadania poden fer els seus suggeriments a través de la seu electrònica fins el 5 de setembre

Per Redacció

Foto de grup dels homenatjats i distingits en l'edició de 2022
Foto de grup dels homenatjats i distingits en l'edició de 2022 | Lluís Rovira i Barenys
L’Ajuntament de Cambrils ha fet una crida a entitats i ciutadania a proposar noms de persones que creguin que poden ser mereixedors d’algun dels reconeixements previstos en el reglament municipal de Nomenaments i Distincions d’Honor. Les propostes es poden presentar fins el 5 de setembre mitjançant instància genèrica al registre general d’entrada de l’Ajuntament, indicant els motius pels quals creuen  que la persona escollida és mereixedora del reconeixement. Els honors i distincions contemplen els títols de Fill Predilecte i Fill Adoptiu, la Medalla d’Honor de la Vila de Cambrils, la Menció Honorífica Municipal i altres distincions.
 
Poden presentar candidatures l’Alcaldia, un dels grups municipals de l’Ajuntament, una o diverses entitats o un grup de 250 ciutadans o ciutadanes de Cambrils. Les propostes o peticions han d’especificar el nom de les persones, entitats o institucions que es volen homenatjar, i les dades o antecedents que es considerin rellevants i que motivin la proposta de distinció.
 
La Comissió d’Honors i Distincions valorarà les propostes presentades, adoptarà una proposta per majoria absoluta de tots els seus membres amb vot ponderat i l’elevarà al Ple de la Corporació. L’acte de lliurament se celebrarà en el marc de la Festa Major de la Immaculada. Les distincions municipals són un reconeixement públic a persones físiques o jurídiques i a entitats cambrilenques que han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat. Les distincions, des de la darrera edició, es concedeixen amb una freqüència biennal, tal com preveu el nou reglament d'honors i distincions. La darrera edició va tenir lloc el 16 de desembre de 2022 en un acte a la sala de plens en el que Siscu Morell va rebre la Medalla d'Honor de la Vila.

Comenta aquest article