Informació general

Turisme

La gerència del Patronat de Turisme deixarà de ser un càrrec de confiança i serà una plaça tècnica

Des de la marxa de l'anterior gerent, el passat gener, dos informadors turístics van assumir les funcions de direcció i, al darrer plenari, es va aprovar un complement de productivitat per import de 17.518 euros

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils | Arxiu

L'equip de govern municipal treballa en la reconversió de la plaça de gerència del Patronat de Turisme perquè passi a ser una plaça tècnica. Així ho va anunciar la regidora d'Organització de l'Ajuntament, Gemma Balanyà, al ple extraordinari celebrat el passat divendres. Feia aquesta explicació arrel de l'aprovació d'un punt d'aprovació d'un complement de productivitat a dos informadors turítics per exercir les funcions de direcció del Patronat de Turisme. En total, aquesta despesa és de 17.518 euros que es distribueix en 11.333 euros anuals més per a una de les dues persones i en 6.185 euros més per a l'altra. En aquest cas, tal com va puntualizar Balanyà, com qualsevol complement de productivitat "va a posteriori, un cop comprovat i justificat que s'han realitzat totes les funcions".

La regidora d'Organització va recordar que el passat mes de gener va marxar l'anterior gerent del Patronat de Turisme, l'Amèlia Rico, que portava 18 anys al capdavant. "Aleshores es va valorar què s'havia de fer per substituir-la. Entre dues persones de l'equip es van distribuir les funcions de gerència. Aquest complement de productivitat serveix per pagar la diferència respecte les funcions que continuen fent com a informadors turístics més les tasques que han assumit des del passat gener". Cal destacar que les quantitats entre ambdós treballadors són diferents perquè un d'ells ha assumit un major pes que l'altre. Balanyà va recalcar que, "aquest complement de productivitat és temporal fins que s'acabi assignant la nova plaça de gerent. Volem que hi hagi una reconversió a una plaça tècnica en comptes de càrrec de confiança".

L'oposició demana celeritat en l'assignació de la nova plaça tècnica

En el torn de l'oposició, la portaveu de VOX, Isabel Segarra, va anunciar el vot d'abstenció. "No ens oposem a que es retribueixi correctment en funció de les tasques realitzades però considerem que no és la forma d'actuar. La imprevisió, la incorrecta assignació de tasques i les retribucions als treballadors està produint la fuga de talents de l'Ajuntament. Desitgem que els llocs s'adjudiquin de forma definitiva i que les retribucions siguin adequades i justes".

Per la seva part, el portaveu del PP David Chatelain va explicar que, "en el seu moment vam trobar bé que aquestes dues persones assumissin les funcions però veiem que el tema s'està allargant. No dubtem de la professionalitat de les dues persones assignades però és prou injust mantenir-les en aquesta situació. Considerem que ha passat el temps suficient com per impulsar la contractació d'un nou gerent per al Patronat enlloc de perpetuar la situació temporal. Exigim que es faci amb la major celeritat possible". El PP es va abstenir en aquest punt.

Finalment, Oliver Klein de l'NMC va comentar que, "estem veient com personal de qualitat de la casa ens està deixant i prefereix marxar a d'altres administracions. S'havien de prendre decisions i ja es va explicar que aquesta retribució era per a un període determinat. Ho vam trobar correcte però no esvaeix l'ombra de dubte sobre altres qüestions de funcionament, sobre el futur de les línies de treball... Quan es farà efectiva aquesta plaça tècnica?".

Arrel dels comentaris de l'oposició, la regidora d'Organització va afegir que, "tenim molt clar que això és una situació temporal. Estem treballant en l'elaboració d'aquestes noves fitxes i aquestes modificacions a la RLT. Hi haurà la modificació de la figura de gerent que deixarà de ser càrrec de confiança i passarà a ser una figura tècnica. Un cop fet això es farà el pertinent procés de selecció. No voldríem allargar-ho més enllà d'aquest any, estem en un any de transició".

Complement de productivitat a l'adjunta de gerència per valor de 2.128 euros

També en matèria de personal al Patronat de Turisme es va aprovar un altre punt corresponent a un complement de productivitat de l'adjunta a gerència del Patronat per cobrir tasques sobrevingudes en el període de març a desembre de 2023. En aquest cas, la quantitat és de 2.128 euros. En aquest punt, Gemma Balanyà va explicar que "aquesta figura va assumir noves funcions que no estaven assignades a la seva gestió habitual, coses sobrevingudes com les Jornades de la Carxofa –que es van assumir des de Turisme–, així com l'organització d'esdeveniments gastronòmics a l'estranger que no estaven previstos. La regidora d'Organització va recalcar que aquest complement de productivitat no tenia relació amb la sortida de l'anterior gerent perquè comprèn el període entre els mesos de març i desembre de 2023, previ a la seva marxa.

Per tancar tot el tema de personal del Patronat, Balanyà va apuntar que, "s'està fent una revisió i valoració de tots els llocs de treball del Patronat perquè tot quedi resolt i tenint en compte totes les funcions. Estem treballant amb la representació sindical del Patronat i amb Recursos Humans de l'Ajuntament".

Comenta aquest article