Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Residus

S'instal·len unes papereres intel·ligents a l’Hospitalet de l’Infant com a prova pilot

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha instal·lat unes papereres solars compactadores a l’Hospitalet de l’Infant, a dos espais amb gran afluència de persones

Per Redacció

Papereres instal·lades al passeig Marítim de l'Hospitalet de l'Infant
Papereres instal·lades al passeig Marítim de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha instal·lat unes papereres solars compactadores a l’Hospitalet de l’Infant, a dos espais amb gran afluència de persones, especialment a l’estiu: a la Plaça de la Marina i al passeig marítim, davant de l’espigó.

En cadascun d’aquests llocs ha col·locat una paperera d’aquest tipus per a dipositar envasos; i una altra, per emmagatzemar la fracció de rebuig. Aquestes quatre papereres porten incorporat un cendrer, són compactadores i poden acumular el triple de residus que les convencionals. Funcionen amb una tecnologia que fa possible saber, a través d’una app, quan estan al 80% de la seva capacitat, per procedir al seu buidat. Una altra de les seves característiques més destacades és que tenen un disseny tancat, que garanteix que els residus es mantinguin a dins i que impedeix l’accés a plagues i a les manipulacions a l’interior.

El consistori ha instal·lat aquestes papereres intel·ligents com una prova pilot per comprovar-ne el funcionament i, si és positiu, estudiarà col·locar més papereres d’aquest tipus en altres punts del municipi, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Laura Olmo.

 

Comenta aquest article