Informació general

Concentració

Àvies i Avis per la Independència: «Jo sento i penso en català, i voldries que en una estranya llengua m'expressés?»

En la trobada d'ahir es va tornar a comptar amb l'actuació del cantant Xavier Marcos

Per Berta Ruiz

Un moment de la trobada de les Àvies i Avis, ahir al matí, amb l'actuació del cantant Xavier Marcos
Un moment de la trobada de les Àvies i Avis, ahir al matí, amb l'actuació del cantant Xavier Marcos | Berta Ruiz

Como cada dimecres al matí, la plaça de la Vila va ser el punt de trobada de les Àvies i Avis per la Independència. En aquesta ocasió es va tornar a comptar amb la participació del cantant Xavier Marcos qui, amb la seva guitarra, va oferir un petit concert. Per començar, Marcos va llegir el poema "A un enemic de ma llengua" de l'escriptor i dramaturg català Josep Burgas.

El poema diu així: "En català em va fer una santa dona la primera carícia maternal; en català em contà rondalles l'avi, assegut a l'escó en la llar pairal. En català digué ses amoretes la que avui és mestressa del meu cor, en català em donà l'adéu el pare quan li extingí la llum dels ulls la Mort. En català han estat, tendres i dolces, les primeres moixaines del meu fill... I ara del català vols que renegui? No ho aconseguiràs pas! No hi ha perill! Jo sento i penso en català, i voldries que en una estranya llengua m'expressés? Un jorn fou nostra parla esclavitzada, però aquells no tornaran mai més".

Després es va cantar l'Estaca, "País petit" i "Companys, no és això" de Lluís Llach" i "M'aclame a tu" d'Ovidi Motllor. Entre cadascuna de les cançons es van anar intercalant les consignes habituals com "Llengua, cultura, nació sobirana", "Ni Espanya ni França, Països Catalans", "Ahir, avui, demà, escola en català", "Som república, quedeu-vos el Borbó" i "Justícia espanyola, vergonya d'Europa". L'himne dels Segadors va tancar la trobada d'ahir.

 

Comenta aquest article