Camp

Música

L'Stromboli Jazz Band representarà el Camp de Tarragona al festival de Cantanhede, Portugal

Se celebra el primer cap de setmana de juny i comptara amb la participació de sis bandes de les quals l'Stromboli és la única de fora de Portugal

Per Andreu Dalmau

Sis bandes prendran part del festival
Sis bandes prendran part del festival | Cedida

L'Stromboli Jazz Band estarà present al conegut Festival Internacional de Dixieland de Cantanhede, a Portugal. Aquest grup de swing, dixieland i jazz popular integrat per músics del Camp de Tarragona participarà en un històric certamen que durant anys ha atret milers de visitants de tot el món a aquest petit municipi al costat de Coimbra.

Els dies 1 i 2 de juny, els carrers d'aquesta població portuguesa s'ompliran de ritme amb els sons de Nova Orleans de les sis bandes participants. De totes aquests grups, l'Stromboli Jazz Band, que portarà el seu repertori habitual més alguna cançó nova, és l'únic de fora de Portugal. Un dels atractius principals del festival és la Street Parade que farà que tots els conjunts passegin pels carrers de Cantanhede en una gran desfilada festiva.

A part de la Stromboli Jazz Band, també participen al Festival Internacional de Dixieland de Cantanhede la Dixie Gringos Jazz Band, la Xaral's Dixie, la Banda de Jazz Jabardixie, els Camises Negres i el Cottas Club Jazz Band. Al llarg de tot el cap de setmana, es faran una vintena de concerts diürns descentralitzats per tot el municipi i, la nit de l'1 de juny, els cinc grups actuaran de manera escènica en un context més estàtic, però d'enorme qualitat tècnica, artística i musical.

Durant tot el festival, a més, es comptarà amb l'entreteniment de la Companhia Marimbondo que oferirà espectacles d'animació itinerant i les actuacions de les quatre bandes filharmòniques de Cantanhede. També seran indispensables en aquest festival, altres grups culturals com conjunts de teatre d'aficionats.

Comenta aquest article