Cultura

Exposició

L’Associació d’Antics Alumnes La Salle inaugura l’exposició del seu 70è aniversari

La mostra recull els inicis de l’entitat i les activitats que han fet i fan al llarg d’aquestes set dècades d’història

Per Cristina Sierra

L'exposició es va inaugurar ahir a la tarda al Centre Cultural
L'exposició es va inaugurar ahir a la tarda al Centre Cultural | Cristina Sierra

L’Associació Antics Alumnes La Salle va inaugurar, ahir al vespre a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l’exposició Associació Antics Alumnes La Salle: 70 anys generant il·lusió, emmarcada en la celebració de les seves set dècades d’història. Una mostra que recull alguns dels actes més emblemàtics de l’entitat, com la festa dels Reis d’Orient, l’Homenatge a la Vellesa o el Concurs de Pessebres.

La regidora de Festes, Teresa Recasens, va destacar que la història de l’AAA La Salle era també la de molts dels presents, que han viscut des de petits diferents festes i que, quan s’han fet grans, han participat en la seva organització. "Que una associació arribi als setanta anys no és fàcil", va dir la regidora.

Per la seva part, Alfred Sarrà, president de l'Associació d'Antics Alumnes La Salle, va assegurar que ahir era un dia "molt important" per l’entitat, que ha mostrat en aquestes dècades d’existència la seva estima pel municipi amb uns actes que omplen d’il·lusió a petits i grans. "Cap de les persones que m’acompanyen a la junta ho han viscut mai com una feina. Vull tenir un reconeixement a la tasca, dedicació i estima d’aquells que han fet i fan la Triple", va expressar el cambrilenc, que es va mostrar orgullós d’haver complert els objectius que es va proposar quan va assumir el repte de la presidència. 

L'exposició recull els inicis i les activitats destacades de l'entitat

Alfred Sarrà: "Nosaltres únicament hem agafat el testimoni que ens vau ensenyar i el llegat"

Sarrà també va voler tenir un record per totes aquelles persones que ja no hi són i que van transmetre a la junta "el sentiment d’estima i pertinença" a l’associació. "Nosaltres únicament hem agafat el testimoni que ens vau ensenyar i el llegat. Gràcies per haver-ho fet possible", va apuntar.

En aquesta línia, el germà Xavier Fortuny, va recalcar que si ahir estaven allí tots els presents havia estat possible gràcies a les persones que han format part de les juntes i el voluntariat que any rere any participa en els diferents actes. Fortuny va fer referència al paper clau de l’entitat en la Festa de Reis, la creació de Revista Cambrils o la promoció dels blocs La Salle l’any 1962. "Gràcies a tots vosaltres per fer present La Salle a Cambrils", va dir. 

L’alcalde Alfredo Clúa va cloure els parlaments recordant que a ell l’uneix un llaç especial amb La Salle, ja que va estar vint anys estudiant en un dels centres. "Vull agrair a tots els que feu possible aquests actes i desitjo que la Triple continuï endavant i que ho faci molts anys", va afirmar.

En aquesta exposició els assistents poden veure diferents imatges que reflecteixen els inicis de l'entitat i la il·lusió que s'hi posa en els diferents actes socials que organitza. "La història està vinculada al nostre poble des del seu inici. La nostra il·lusió perdura i cada cop és més forta", asseguren. 

La Festa de Reis té una part destacada en aquesta exposició
Part de l'exposició dedicada a l'Homenatge a la Vellesa

 

Comenta aquest article