Informació general

Jornades del Romesco

Sol, marinada i romesco durant tot el cap de setmana al Parc del Pescador

La fira gastronòmica Romesco Food and Drinks va donar el tret de sortida ahir a les jornades gastronòmiques dedicades a aquesta salsa tan cambrilenca

Per Andreu Dalmau

Ambient, ahir al vespre, en la primera jornada del Romesco Food and Drinks
Ambient, ahir al vespre, en la primera jornada del Romesco Food and Drinks | Andreu Dalmau

El Parc del Pescador es farà seu el lema de “sol, marinada i romesco” durant tot el cap de setmana acollint el Romesco Food and Drinks, la principal novetat de les XI Jornades del Romesco que comencen, oficialment, el 24 de maig. L’antesala de les jornades és aquesta fira gastronòmica organitzada per l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils on, des d'ahir, s’hi pot trobar menjar, beure i música en viu.

“Esperem que sigui la primera de moltes Food and Drinks”, augurava el president de l’AEHC, que va confessar que la feinada ha estat “brutal” per muntar aquest esdeveniment i que esperen que sigui “el tret de sortida a l’estiu”, com la Fira del Vi és “la clausura” de la temporada alta. Martí creu que el temps acompanyarà i el resultat de la iniciativa serà molt bo: “el cap de setmana pinta bé, tenim moltes ganes de començar a treballar”.

Receptes amb romesco

Dit i fet, les deu casetes, totes elles de restaurants locals, van apujar persianes i van encendre els fogons a les 19 hores d’ahir. Ràpidament, el recinte del Parc del Pescador es va començar a omplir de curiosos i turistes amb ganes de tastar les receptes, totes elles amb aquesta salsa tan cambrilenca com a protagonista. “El romesco és un homenatge a les tradicions, als pescadors i als agricultors de Cambrils”, apuntava la regidora de Turisme, Camí Mendoza, a la inauguració, “sense la seva trajectòria i els bons restaurants que tenim aquí no estaríem parlant del Romesco Food and Drinks”. Mendoza va felicitar l’associació per la iniciativa, que feia temps que aquests reclamaven, i van encomanar-se a seguir treballant plegats.

Mendoza va felicitar l'AEHC per la iniciativa (Foto: Andreu Dalmau)

 

Al contrari que la Fira del Vi, al Romesco Food and Drinks no hi ha tiquets, sinó que cada plat o beguda es paga individualment i té el seu propi preu. En el cas dels platillos, el preu varia entre els 4 i els 6 euros. N’hi ha per a tots els gustos, des de receptes més tradicionals fins a atrevides innovacions gastronòmiques. Algunes tenen noms que fan la boca aigua, per exemple, la romescada de rap amb gnocchis; el bikini de pop, tartufato, romesco i morbier; o la pizza de calçots amb salsa romesco. Per acompanyar el menjar, una desena de casetes ofereixen també caves, cerveses artesanes o vins del territori.

Receptes tradicionals i atrevides amb el romesco com a protagonista (Foto: Andreu Dalmau)

 

A més, durant tot el cap de setmana hi hauran activitats de tot tipus i música d’ambient a càrrec dels DJ Aperblack i Valnlove. Ahir ja va haver-hi música en directe des de les 20 hores a càrrec de Dorian Planas i el Son de Cuba. Avui, dissabte, Arnau Bosch, cap de cuina del restaurant Can Bosch, farà un taller infantil a les 12 hores per ensenyar a cuinar romesco. A la mateixa hora, havaneres en directe a càrrec del Grup Balandra, que també toca demà al migdia. També el diumenge al migdia, showcooking d’arròs amb torelló del Restaurant Macarrilla i concurs de mestres romescaires, que es recupera després de dos anys

 

Comenta aquest article