Cultura

Llibres

Rita Hayworth, l'altra cara de la fama

El Centre Cívic Les Basses va acollir la presentació del llibre Jo no volia ser Rita Hayworth, de Víctor Alexandre

Per Lluís Rovira i Barenys

Salvador Martí i Víctor Alexandre, ahir al vespre, al Centre Cultural
Salvador Martí i Víctor Alexandre, ahir al vespre, al Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

El Centre Cívic Les Basses va acollir, ahir al vespre, la presentació del llibre Jo no volia ser Rita Hayworth, de Víctor Alexandre en un acte organitzat per l'ANC Cambrils. Aquesta obra se centra en l’etapa final de l’actriu nord-americana i indaga sobre la vida de Rita Hayworth darrere la gran pantalla. Una vida que amaga una història d’abusos sexuals continuats, tant en la seva infantesa per part del seu pare, com per part de la gran majoria dels marits amb qui va mantenir una relació sentimental. L'actriu es va casar cinc vegades i al menys en tres dels matrimonis va patir maltractaments.

A l’actriu li van diagnosticar Alzheimer de gran, però en va arrossegar les conseqüències durant bona part de la seva vida. La falta de coneixement sobre la malaltia neurodegenerativa feia que els seus companys de professió la menystinguessin i atribuïssin les seves dificultats per aprendre’s alguns personatges a l’alcoholisme i la manca de professionalitat. A Rita Hayworth li van diagnosticar la malaltia als 61 anys i va morir a l'edat de 68 anys. Alexandre va repassar els trets fonamentals de la vida de l'actriu que va ser una més de les víctimes dels totpoderosos estudis cinematogràfics al mateix temps que aconseguia uns èxits cinematogràfics molt destacats com la renombrada Gilda, un boom de l'època en què es va estrenar i una de les mítiques pel·lícules de Hollywood.

Víctor Alexandre va explicar que aquest proper 8 de juliol, es farà una lectura dramatitzada del seu llibre, al teatre Akadèmia de Barcelona i englobat dins el Gran Festival de Barcelona 2024. En aquesta lectura dramatitzada hi participarà l'actriu Carme Elias, que fa cinc anys va ser diagnosticada d'Alzheimer i ara fa un parell d'anys ho va fer públic.

Comenta aquest article