Esports

Torneig solidari

Tret de sortida al Campionat Internacional IPA de Futbol 7 per a Policies amb una inauguració a les Escales Reials (Conté galeria fotogràfica)

Els representants dels 25 equips van desfilar pel passeig i, a mode de sorpresa, la organització va preparar una demostració de la unitat canina dels Mossos

Per Andreu Dalmau

Representants dels cossos de policia participants formant a les Escales Reials
Representants dels cossos de policia participants formant a les Escales Reials | Andreu Dalmau

El Campionat Internacional IPA de Futbol 7 per a Policies es va donar per iniciat ahir amb una espectacular cerimònia d'inauguració a les Escales Reials. Els representants dels 25 equips que disputaran aquest torneig van desfilar pel passeig marítim al so dels timbals dels Nyanyos portant la bandera del seu país –hi ha dos equips d'Itàlia i Romania– o de la seva comunitat autònoma.

Aquest campionat, que desplaçarà al nostre municipi més de 400 persones,entre esportistes i acompanyants, es comença a disputar avui als camps de futbol municipal i demà es durà a terme un partit femení amistós entre l'equip d'IPA Tarragona i l'equip de Mossos d'Esquadra de Barcelona, el primer que es juga en la història d'aquest torneig. Entre els participants estatals hi ha equips de diverses policies municipals catalanes com la de Salou o la de Barcelona, a més d'altres que venen de més lluny com de Madrid, Extremadura o Navarra.

Tal com es va encarregar de recordar l'alcalde Alfredo Clúa, aquest és el sisè any que IPA ha escollit Cambrils per celebrar el seu campionat. “No només tenim unes instal·lacions esportives envejables, sinó també un entorn, com el que esteu veient, fantàstic”, va destacar el batlle, que va demanar un aplaudiment a tots els agents de seguretat pel seu “esforç titànic”. Clúa també va aprofitar la presència de les màximes autoritats policials pel territori per agrair la feina feta en els dispositius conjunts que s'han dut a terme aquest mes per impedir la venda ambulant a Cap de Sant Pere.

Un any més, la recaptació del campionat es destinarà a la campanya de Cambrils pels Valents en benefici del pediàtric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu. A més, tant Cambrils pels Valents com la Lliga Contra el Càncer tindran un estand on també es podran fer donatius i comprar marxandatge solidari. Ja estan a la venda a Carlin les butlletes pel sorteig dee pilotes i samarretes signades per futbolistes professionals d'equips com el FC Barcelona, l'Atlètic de Madrid o la selecció Espanyola.

Demostració de gossos policia

Després dels parlaments de les autoritats, que van desitjar que l'any que ve s'arribi a la vintena edició, la organització va oferir una sorpresa a tots els assistents a la inauguració: una exhibició de la unitat canina de Mossos d'Esquadra de Tarragona. El Jack i el Tino, dos pastors alemanys entrenats per buscar explosius, van fer una demostració de la seva destresa olfactiva. “Encara no s'ha inventat cap màquina que sigui més efectiva que els gossos per trobar drogues, explosius o persones”, afirmava el cap de la unitat.

Per demostrar-ho, els policies van fer buscar al Jack i al Tino en un cotxe sense res amagat per després ficar-hi un esquer i fer-lo tornar a buscar. En el segon intent, el gos olorava fins a detectar l'explosiu i, aleshores, s'asseia mirant al policia com a senyal d'haver trobat alguna cosa.L'exhibició va captar l'atenció d'un nombrós públic que va assistir a l'acte, sobretot als més petits.

Moment de la demostració de la unitat canina (Foto: Andreu Dalmau)