Informació general

Gastronomia

L'Escola d'Hostaleria i Turisme adopta dos petits «cuiners per un dia»

L'Amaia i la Carla són les guanyadores del Concurs de Receptes Explicades organitzat per la DOP Siurana

Per Andreu Dalmau

Les dues guanyadores del concurs han rebut els consells de Jordi Jardí
Les dues guanyadores del concurs han rebut els consells de Jordi Jardí | Andreu Dalmau

Els fogons de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils van tenir unes aprenents ben joves ahir al matí. Eren l'Amaia Garcia i la Carla Sabaté, les dues guanyadores del Concurs de Receptes Explicades organitzat per la DOP Siurana. El premi d'aquest concurs culinari consisteix en convertir-se en “cuiner per un dia” i executar la recepta que els ha fet guanyar el concurs.

Més de trenta nens i nenes d'arreu de les set comarques que conformen el territori de la denominació d'origen van presentar-se al certamen, enviant les seves receptes manuscrites, però només dos han tingut el privilegi de rebre els consells de Jordi Jardí. “Veure les seves cares de felicitat és, per mi, el millor d'aquesta experiència”, explica el professor de l'escola. Aquest any, la guanyadora de la primera edició del concurs –que va iniciar-se fa vuit anys– ha començat els seus estudis a l'Escola d'Hostaleria i Turisme. Potser l'Amaia i la Carla fan el mateix camí algun dia.

La Carla cuina gambes "al ajillo" (Foto: Andreu Dalmau)
La recepta de l'Amaia és pollastre al forn (Foto: Andreu Dalmau)

 

Entendre els beneficis del producte del territori

Mentre treballen m'expliquen que això de la cuina els hi ve de família, que ho han après a casa. L'Amaia, de vuit anys i estudiant de l'escola Doctor Alberich i Casas de Reus, és la guanyadora de la categoria dels petits i la seva recepta és "Cuixetes de pollastre al forn". Somriu tota l'estona, menys quan li toca tallar la ceba, que fa que se li escapin les llàgrimes. Jardí li ensenya a col·locar les mans per tal de no posar en risc els seus dits i ella contempla amb admiració la tècnica del xef que, en un vist i no vist, reduït a fines tires la ceba. La Carla, estudiant de l'escola El Verger de Gracia, per la seva banda fa unes gambes “a l'ajillo”. Un cop netes les gambes, es dedica a picar l'all en làmines.

El Jordi afila el ganivet davant l'Amaia (Foto: Andreu Dalmau)

 

L'única condició a l'hora d'elaborar les receptes era que aquestes incloguessin l'oli d'oliva verge extra de la DOP Siurana. “És una manera que entenguin els beneficis de la dieta mediterrània i del producte del territori”, explica la responsable de comunicació de la DOP.

Un cop acabats els plats, les dues petites xefs van dinar amb la resta d'estudiants de l'escola i, després, van servir els seus plats al restaurant. Aquesta vegada, a més de servir-lo a familiars i membres de la DOP, també va ser l'aperitiu per a tots els comensals del local del centre.

Les dues joves cuineres amb el director de l'Escola d'Hostaleria (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article