Informació general

Infraestructures

La remodelació de la plataforma de l'aeroport de Reus s'adjudica per 8,7 milions d'euros

El nou equipament permetrà connectar els avions a la xarxa elèctrica durant la seva estada a les pistes

Per ACN

Façana de la zona de sortides de l'aeroport de Reus
Façana de la zona de sortides de l'aeroport de Reus | ACN (Núria Torres)

Aena ha adjudicat les obres de remodelació de la plataforma de l'aeroport de Reus per 8,7 milions d'euros, que inclouen també altres obres a les instal·lacions. L'objectiu dels treballs és "la millora de la capacitat portant de la plataforma de l'aeroport per continuar garantint l'òptim servei de l'operativa i la seguretat de les aeronaus", ha informat Aena en un comunicat. En concret, es demolirà i reconstruirà la pavimentació dels set llocs d'estacionament situats entre la terminal i la torre de control i destinats principalment a aerolínies comercials. A més s'inclou la preparació de la plataforma per al subministrament elèctric a 400 Hz als avions estacionats. Així, podran utilitzar l'energia renovable facilitada per l'aeroport.

Les actuacions també suposaran la implantació d'un nou tram de col·lector principal de drenatge a la zona de plataforma. Així mateix, s'adequaran els vials per als vianants amb rampes que garanteixin l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs, que han estat adjudicats a l'empresa Abaldo, tenen un termini d'execució de 20 mesos i s'han programat perquè siguin compatibles amb l'activitat aeroportuària. Aquesta inversió complementa la modernització de l'edifici terminal, amb una inversió d'11,6 milions d'euros, durant l'anterior període regulador.

Comenta aquest article