Camp

Cursa

Alforja acollirà la 6a edició de la Cursa Comaigua

L'esdeveniment se celebrarà el pròxim 19 de maig i les inscripcions encara estan obertes

Per Redacció

Cartell de la cursa
Cartell de la cursa | Cedida

Comaigua celebrarà la 6a edició de la Cursa Comaigua el pròxim 19 de maig a Alforja. Els carrers d'aquest municipi del Baix Camp s'ompliran de corredors i corredores per posar en valor la importància de preservar l'aigua i de fer-ne un consum responsable. I és que aquesta emblemàtica cursa incorpora com a novetat en la seva sisena edició un missatge de sensibilització sobre la importància de l'aigua com a recurs essencial i escàs, amb el qual s'anima als corredors i corredores a fer-se un selfie i fer-ne difusió a les seves xarxes socials amb el hashtag #corremperlaigua. Tots els participants que s’animin a seguir aquesta iniciativa, guanyaran un kit d’estalvi d’aigua totalment gratuït.

Les inscripcions per participar-hi són gratuïtes i es poden realitzar a la següent pàgina web fins al divendres, 17 de maig. Aquesta cita esportiva també està oberta a nens i nenes a partir dels 4 anys. A més a més, la cursa comptarà un any més amb “L’Espai Comaigua” amb tallers ludicofestius, amb jocs tradicionals per a nens de 3 a 12 anys, amb l’objectiu de promoure hàbits respectuosos envers el medi ambient i l’ús responsable de l’aigua. L'organització també disposarà de punts d'avituallament d’aigua, fruita i assistència mèdica per als corredors.

La Cursa Comaigua va variant el seu recorregut pels municipis de la comarca del Baix Camp: en la seva primera edició, l’any 2017, va tenir lloc a Reus; l’any 2018, a la Selva del Camp, l’any 2019, a Riudecanyes, l’any 2022, a Cambrils i, en la seva 5a edició, a les Borges del Camp.

Una bona oportunitat de marca personal 10k

La Cursa Comaigua és una de les proves populars familiars de major tradició a la Comarca del Baix Camp. En aquest sentit, més de 2.600 persones en total han corregut aquesta cursa en les anteriors edicions, motiu pel qual l'Administració Comarcal ha volgut consolidar-la en el panorama esportiu. L’organització va a càrrec del Consell Esportiu del Baix Camp i Comaigua, i compta amb la col·laboració principalment de l’Ajuntament de l’Alforja i el suport de diferents entitats, com ara els altres ajuntaments del Baix Camp i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Els recorreguts compten amb un perfil molt favorable per a qualsevol corredor i, per tant, contribueix a l'obtenció de bones marques. Aquest any el recorregut de 5 quilòmetres també es podrà realitzar caminant. Totes les curses s’iniciaran des del Camí de Sant Antoni, 31, a partir de les 10 hores. S'estableixen les següents categories:

CURSA D’ADULTS: Per a majors de 18 anys

CURSA DELS INFANTS: Per a infants nascuts entre el 2006 i el 2020.

Es lliuraran trofeus per als 3 primers classificats de cada cursa, i els 100 primers inscrits d’adults obtindran un braçalet running de la cursa com a obsequi fins a esgotar existències.

La cursa Comaigua es pot seguir a les xarxes socials, @lacursacomaigua, on es publicarà informació actualitzada sobre l'esdeveniment.

Comenta aquest article