Societat

Salut

Cambrils es torna a bolcar per la fibromiàlgia en una nova jornada solidària

La delegació cambrilenca de l’Associació Catalana d’Afectats i Afectades de Fibromiàlgia organitza diferents activitats al Port

Per Cristina Sierra

La jornada es va organitzar al Port, al costat del monument En el Pla de les Serenes
La jornada es va organitzar al Port, al costat del monument En el Pla de les Serenes | Cristina Sierra

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, la delegació cambrilenca de l’ACAF (Associació Catalana d’Afectats i Afectades de Fibromiàlgia i d’altres síndromes de sensibilització central) va organitzar, ahir durant tot al dia al Port, una jornada solidària per visibilitzar i sensibilitzar sobre la malaltia.

L’entitat, que es va instal·lar al costat del monument En el Pla de les Serenes, va programar diferents activitats per captar l’atenció de la nombrosa gent que passejava per aquest tram en un dia pràcticament estiuenc. Es van realitzar massatges solidaris en benefici de l’associació; una xerrada sobre Kinesiologia a càrrec de Gemma Santaolalla; l’actuació del Cor Gospel Blaus de Mar; l’espectacle Retropop d’Alberto Popeando, i un taller de poesia. A més, durant tot el dia es va instal·lar una carpa per a informar sobre aquesta malaltia i vendre diferents objectes de marxandatge per recaptar fons per a les seves tasques de suport i acompanyament.

Des de l’entitat posaven en valor aquesta acció i d’altres que duen a terme al llarg de l’any per a donar a conèixer la malaltia, així com la mateixa delegació, que compta amb més d’un centenar d’afiliats. Va ser l’any passat quan des de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat es va impulsar la creació d’aquesta seu cambrilenca per ajudar a les persones que pateixen fibromiàlgia. 

Actualment, l’entitat compta amb un espai al Centre Cívic de Nou Cambrils on es reuneixen i fan activitats que ajuden als malalts, com el ioga o el mindfulness. També s’està treballant per oferir properament noves activitats que ajuden al benestar de les persones. 

Comenta aquest article