Cultura

Exposició

Les històries que amaga el mar protagonitzen la nova exposició de la Torre del Port

La submarinista Marina Sospedra mostra una trentena de fotografies de diferents espècies que es troben en els oceans

Per Cristina Sierra

La inauguració de l'exposició fotogràfica va tenir lloc ahir al migdia
La inauguració de l'exposició fotogràfica va tenir lloc ahir al migdia | Cristina Sierra

La Torre del Port va inaugurar, ahir al matí, l’exposició Allò que el mar amaga, de Marina Sospedra. La mostra és un recull d’una trentena de fotografies submarines realitzades per la submarinista, que no va poder estar present en aquest acte per motius laborals a les Canàries.

El director del Museu d’Història de Cambrils, Gerard Martí, i el regidor de Cultura, Jordi Barberà, acompanyats dels regidors Camí Mendoza i Oliver Klein, van ser els encarregats d’inaugurar aquesta exposició que, com bé diu la seva autora: "es coneixen moltes històries sobre vaixells que naufragaren en el mar, sobre animals fantàstics que habiten les seves aigües... fins i tot sobre mariners que es queden presos pel cantar de les sirenes. I és així, el mar amaga milers d'històries que sedueixen i atrauen cada vegada més".

La mostra fotogràfica, que es podrà veure fins al 23 de juny, està produïda per la Universitat Politècnica de Catalunya amb motiu de l’acte d’investidura com a Doctor honoris causa de Sylvia Earle, celebrat l’octubre del 2022. El centre va demanar a Sospedra que preparés una exposició per a retre homenatge al treball de l’oceanògrafa i biòloga marina, que va ser pionera en l’estudi del fons marí.

L’acte d’ahir formava part del programa de primavera del Campus Extens de la URV a Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils i hi va col·laborar la Biblioteca de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de la UPC a Vilanova i la Geltrú. 

La mostra fotogràfica va cridar l'atenció dels visitants de la Torre del Port
Tres de les fotografies que formen part de l'exposició

 

Comenta aquest article