Cultura

Música

L’estrella emergent del jazz català toca avui dissabte al Teatre del Casal

La trompetista i cantant Alba Careta presenta el seu nou disc ‘Teia’ acompanyada del seu quintet en el marc de la Mostra Jazz i Blues de Cambrils

Per Redacció

'Teia' és el millor disc jazz del 2023 per la revista Enderrock
'Teia' és el millor disc jazz del 2023 per la revista Enderrock | Cedida

La 16a Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils encara aquest dissabte, a les 20 hores, la seva recta final amb la presència de la trompetista i cantant Alba Careta. L’artista catalana presentarà al Teatre del Casal el seu multipremiat disc Teia (Segell Microscopi, 2023). Amb aquest treball, la intèrpret del Bages ha aconseguit alguns dels principals premis al nostre país dins l’escena jazzística.

Fa uns mesos va rebre el guardó a millor disc de jazz del 2023 els Premis ARC a Lleida, els premis sectorials que atorga l’Associació de Representants i Mànagers de Catalunya. També, la revista Enderrock va premiar fa unes setmanes a Girona aquest treball com a millor disc de jazz del 2023. A més, en els premis MiN en l’àmbit estatal que organitza la Unión Fonográfica Independiente, Careta va ser finalista en la categoria de millor àlbum de l’any i en la categoria de millor àlbum de jazz. L’any passat, Careta va obtenir el Premi Jove Talent del Jazz de l’AMJM (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya), el Premi al Talent Emergent dels Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música.

Amb tots aquests reconeixements per la premsa i les entitats del sector, Careta arribarà per primer cop a Cambrils en un dels concerts més esperats de la mostra 2024. Les entrades anticipades per l’actuació de Careta a Cambrils ja estan a la venda en aquest link al preu de 12 euros.

Careta presentarà, juntament amb el seu quintet (Lucas Martínez - saxo tenor, Roger Santacana - piano , Giuseppe Campisi - contrabaix i Josep Cordobés – bateria), el disc Teia, que fa referència a la fusta resinosa o una estella d’aquesta que crema amb facilitat. Aquest és el títol del tercer disc de la cantant i trompetista; un recull de les seves darreres composicions inspirades en les pròpies vivències que, després de la bona acollida d’Alades i Orígens, consolida a l’artista dins l’escena jazzística tant catalana com europea.

Els components del grup

Alba Careta Group, format per alguns dels millors músics de l’escena jazzística actual, presenta en aquest disc sis composicions pròpies i dues versions molt sentides de música catalana de la nova cançó, sempre fidel al jazz explosiu, enèrgic i orgànic que la caracteritza. Els darrers dos anys Alba Careta Group ha presentat el seu anterior treball Alades a les fires europees més importants com Jazzahead (Bremen, Alemanya) o Jazz I Am (Barcelona), i a festivals amb renom tan nacional com internacionalment: JazzMadrid, Festival de Jazz d'Eivissa, Jazz Palacio Real, Jazzaldia (Donosti), Bimhuis (Holanda), Lantaren Vester (Holanda), Nova Jazz Festival (Suïssa), Saalfelden Jazz Festival (Àustria), entre molts altres.

Comenta aquest article