Informació general

Top manta

La policia finalitza el dispositiu a Cap de Sant Pere i els manters tornen a ocupar el passeig

Alfredo Clúa explica que «al llarg de l'estiu s'anirà repetint aquesta acció» com a mesura «dissuasiva»

Per Andreu Dalmau

Es va bloquejar el passeig mitjançant barreres de formigó i tanques metàl·liques
Es va bloquejar el passeig mitjançant barreres de formigó i tanques metàl·liques | Lluís Rovira i Barenys

El passeig de Cap de Sant Pere torna a estar obert al pas des del passat dimarts. Aquesta part del passeig, frontera amb el terme municipal de Salo, havia estat restringida com a mesura dràstica per impedir que els venedors ambulants s'hi instal·lessin, però, després de cinc dies de dispositiu coordinat entre Policia Local i Mossos d'Esquadra, la situació torna a estar igual que abans. “És una mesura dissuasiva perquè no augmenti l'activitat”, explica Alfredo Clúa, alcalde de Cambrils, a revistacambrils.cat, “al llarg de l'estiu anirem repetint aquesta acció”.

El batlle ha recalcat que aquesta mesura requereix de la “coordinació” entre els dos cossos policials i que no es pot mantenir el dispositiu permanentment per les limitacions de plantilla que suposa per la Policia. “Els veïns i els negocis de la zona estaven d'acord amb la mesura, però, amb el passeig tallat, les guinguetes gairebé no tenen cap client, i això no pot ser”, lamenta Clúa. Un cop finalitzat el dispositiu, els manters han tornat a fer-se seu el passeig i la coexistència entre els venedors, els vianants i els ciclistes torna a generar problemes de convivència. Tot i això, des de l'Ajuntament s'afirma que s'ha reduït “significativament” la presència de manters i que aquesta acció els ha perjudicat clarament.

Cal recordar que el pas, en aquest tram entre el terme municipal de Salou i el carrer d'Andròmeda, es va bloquejar mitjançant barreres de formigó i tanques metàl·liques, a més de comptar amb vigilància policial a banda i banda del tram durant tot el dia. Uns cartells advertien els vianants i ciclistes que s'havien de desviar cap a l'avinguda de la Diputació. Alguns, van optar per fer aquest tram per la sorra de la platja.

Aquesta mesura, tot i que, en la seva primera aplicació, només ha durat un dia, és la mesura més contundent que s'ha pres des de l'Ajuntament de Cambrils per combatre el top manta. Durant aquests dies, el regidor de Seguretat Ciutadana, Enrique Arce, s'ha reunit amb portaveus dels manters, però sense que es moguin les posicions.

Comenta aquest article