Esports

Rem

Alexia Xiaomin Reina, del Club Rem Cambrils, obté la medalla de bronze al campionat de Catalunya de Rem de Mar

Per altra banda, en veterà mixt, el tàndem format per la Giuliana Tuttolomondo i el Xavi Blach va obtenir la quarta posició

Per Antoni Font

La vogadora Alexia Xiaomin Reina durant el transcurs de la regata
La vogadora Alexia Xiaomin Reina durant el transcurs de la regata | Cedida

El passat dissabte, el Club de Rem Olímpic Barcelona va acollir amb la celebració del campionat de Catalunya de Rem de Mar 2024 juntament amb la Skyline Barcelona. El club amfitrió va realitzar un esforç notable per atraure participants, comptant amb la col·laboració de molts dels clubs de Rem de Mar de Catalunya per garantir l’èxit de l’esdeveniment. La regata es va dur a terme al Barcelona International Sailing Center (BISC), on el temps va evolucionar d’una calma inicial a condicions que van posar a prova la destresa dels vogadors i vogadores en un veritable desafiament en aquesta modalitat de rem de mar. Aquest canvi va afegir un element d’incertesa i va demostrar la dificultat i l’atractiu d’aquesta disciplina, posant a prova la resistència i l'habilitat de tots els participants.

El Club Rem Cambrils va tenir una actuació destacada, millorant els resultats obtinguts l’any anterior. En la modalitat C1X juvenil femení, la vogadora Alexia Xiaomin Reina va assolir una merescuda tercera posició (medalla de bronze), mentre que en la modalitat C2X veterà mixt, el tàndem format per la Giuliana Tuttolomondo i el Xavi Blach va obtenir –una no menys importat– 4a posició.

Promoció d'aquesta nova modalitat de rem

Aquests èxits reforcen el compromís del Club Rem Cambrils amb el creixement i la promoció d’aquest modalitat de rem que, a diferència del Beach Sprint, es tracta d’una regata de llarga distància (3.000 m. o 6.000 m. depenent de la categoria) a mar obert, amb la dificultat afegida de boies a elecció del club organitzador.

Per acabar, des del club cambrilenc volen agrair al Club de Rem Olímpic Barcelona per l'acolliment rebut i la impecable organització de la regata. El número de participants creix regata rere regata i això ens dona forces per tirar endavant el projecte que el Club Rem Cambrils va iniciar fa ara un any. Cal recordar que a la nostra ciutat, el Club Rem Cambrils ha estat pioner en incloure en la seva oferta esportiva aquesta modalitat de rem, disciplina que serà olímpica als Jocs Olímpics de Los Angeles 2028.
Propera cita

La propera regata serà el 20 de juliol, també a Barcelona, on en aquesta ocasió el Reial Club Marítim de Barcelona serà l’encarregat de donar la benvinguda als participants en una nova jornada de competició i camaraderia.

A dalt, la parella de vogadors Giuliana Tuttolomondo i Xavi Blach durant el transcurs de la regata; al mig, Alexia Xiaomin Reina, a la dreta de la imatge, en la tercera posició del podi i, a sota, Foto de grup de tots els participants (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article