Cultura

Cinema

Nova preestrena a la Rambla de l'Art, demà, amb la pel·lícula «La Casa»

Després de la projecció es farà un col·loqui online amb el director i els actors de la pel·lícula

Per Redacció

Cartell de la pel·lícula "La Casa"
Cartell de la pel·lícula "La Casa" | Cedida

El cinema Rambla de l’Art projectarà, demà dimartsa les 20:15h, la pel·lícula "La Casa", un emotiu drama costumista dirigit per Àlex Montoya i basat en el famós còmic homònim de Paco Roca. Després de la projecció es durà a terme un col·loqui online amb el director i actors de la pel·lícula. El film, guanyador de diversos premis al passat Festival de Màlaga (Millor Guió, Millor Banda Sonora Original, Premi del Públic i Premi Feroz de la Crítica), aborda temes com el dol, els records i la família.

La trama tracta sobre tres germans que es reuneixen a la casa familiar on van passar els estius de la seva infància per decidir què fer amb l’habitatge després de la mort del seu pare. Amb un to agredolç esquitxat d’humor, La Casa ens parla sobre la família, l’herència i sobre el pas del temps inexorable, tot sota la mirada de la casa com a testimoni. La pel·lícula és protagonitzada per David Verdaguer (guanyador de dos Premis Goya per Estiu 1993 i Saben Aquell), Lorena López, Óscar de la Fuente, Luis Callejo, Olivia Molina, María Romanillos, Marta Belenguer, Jordi Aguilar, Miguel Rellán i Tosca Montoya.

La història està inspirada en fets reals de la pròpia vida de l’il·lustrador Paco Roca, que va guanyar el premi Eisner 2020 (millor edició de material internacional). El director i paisà, Àlex Montoya, va voler adaptar la seva obra perquè La Casa parla de temes universals que s’han vist reproduïts mil vegades, però ho fa d’una manera molt diferent i molt potent. L’acte forma part de Proyecto Viridiana, una iniciativa per impulsar el cinema europeu a les sales, formada per una trentena de cinemes a Espanya. Durant aquest últim any, Rambla de l’Art ha oferit diferents preestrenes amb col·loquis posteriors online amb directors/es i actors/ius de pel·lícules europees de qualitat, com Sala de Profesores, Un Amor o Los Niños de Winton. El pròxim esdeveniment confirmat serà la preestrena de Segundo Premio, la pel·lícula espanyola que se’n va emportar el premi a millor pel·lícula i millor direcció al Festival de Màlaga.

Comenta aquest article