Societat

Solidaritat

La gala Antian suma 1.655 euros més de cara a la investigació mèdica de les malalties minoritàries (conté galeria fotogràfica)

Queralt Guix, mare dels nens afectats per la mutació del gen ADSL, va manifestar el desig que la investigació suposi un futur més esperançador per l’Andreu i l’Anton

Per Lluís Rovira i Barenys

Santos Marzag en un moment del seu espectacle
Santos Marzag en un moment del seu espectacle | Lluís Rovira i Barenys

La gala Antian, celebrada ahir al vespre a la sala Parroquial, va aconseguir el seu doble propòsit. Per una banda, entre la venda d’entrades i dels números de la rifa, es van arreplegar 1.655 euros que se sumen als que ja s’han aconseguit amb la resta d’iniciatives solidàries dels darrers mesos i que serviran per a tirar endavant amb la recerca de les malalties minoritàries i, en aquest cas, la que està originada per la mutació del gen ADSL. I, per altra banda, va servir per sumar un granet de sorra per a la investigació mèdica de cara al futur dels germans Andreu i Anton Torres, com va dir la mare dels dos nens, Queralt Guix, des de dalt de l’escenari en els inicis de la gala d’ahir. Queralt també va expressar la dificultat que representa afrontar el dia a dia amb els dos fills patint aquesta malaltia i va manifestar el desig que la investigació suposi un futur més esperançador per l’Andreu i l’Anton. Queralt també va agrair la xarxa d’amics i entitats que donen suport a aquesta iniciativa solidària de l’associació Antian. El presentador de l’acte, Pere Martí, va voler destacar la implicació que han tingut els pares dels nens, el Joan i la Queralt, en les entitats cambrilenques i que ara eren les entitats qui, en certa manera, els hi retornaven la seva dedicació.

Un espectacle força variat

L’espectacle va començar amb una cançó interpretada per l’Andrea Márquez i tot seguit, Pere Martí, com a mestre de cerimònies, va entrevistar la Queralt i tot seguit va donar pas a l’espectacle de bombolles de sabó a càrrec del Santos Marzag. A continuació va ser el torn de Paco en la Luna, que va fer la seva primera intervenció i que va donar pas a l’espectacle de titelles de l’Arnau Colom amb el seu personatge Matito com a protagonista. Un espectacle participatiu, com acostumen a ser les titelles, esquitxat amb tocs “intel·lectuals” i amb marcat segell cambrilenc. L’Andrea Márquez va interpretar la seva segona cançó i tot seguit el mag Santos va fer màgia amb la col·laboració de diversos espectadors del públic. La recta final de l’espectacle va anar a càrrec de la segona actuació de Paco en la Luna, que va engrescar el públic amb les seves cançons amb les lletres improvisades, i va tancar la gala l’Eugenio cambrilenc i el seu particular sentit de l’humor. L'acte va comptar amb la col·laboració de la Nit d'Artistes, el Casal Parroquial i Tota l'Endenga.

Comenta aquest article

Galeries relacionades