Informació general

S'inicien les obres de tancament del recinte de l'Ermita

Per Berta Ruiz

Obres de tancament del recinte de l'Ermita limitant al carrer de Balmes

Des de fa uns dies s’estan realitzant les obres de tancament del recinte de l’ermita. L’empresa que du a terme aquests treballs, s’encarregarà per un costat d’ampliar el carrer de Balmes, i per altra banda urbanitzar la part de tancament de l’ermita situada entre les dues rampes situades al carrer de la Verge del Camí i el carrer de Gaudí. Sobre aquestes obres, l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va detallar a Revista Cambrils Diari Digital algunes qüestions. Segons Benaiges, l’empresa que està realitzant aquesta urbanització és la mateixa que està edificant a l’antic solar de la Cooperativa Agrícola. Aquesta se’n fa càrrec d’aquesta obra compensada amb la urbanització dels terrenys de l'antiga Cooperativa.

El tancament que s'està fent al recinte de l'Ermita consistirà en una tanca d’obra, amb una alçada d’un metre més o menys, on s'hi instal·larà una tanca de ferro. També, al voltant de tota aquesta zona hi haurà un espai enjardinat.
La resta del tancament del recinte anirà a càrrec de l’Ajuntament de Cambrils, que també es farà càrrec de la instal·lació d'un ascensor.

Segons afirmava l’alcalde de Cambrils, “el tancament de l’ermita era una de les coses que teníem pendents, perquè s’havia demanat des de la pròpia església, però també des de molts àmbits, perquè és un espai patrimonial que generava problemes, pel fet d’estar obert les 24 hores del dia”. Totes aquestes millores i decisions “han estat pactades per part de qui en té la propietat i la responsabilitat que és l’església i també, des de la pròpia església s’ha consultat a la junta rectoral que és qui gestiona tot l’àmbit patrimonial de l’església. Es té el vistiplau de totes les parts i també del Museu d’Història de Cambrils”.
Recordem que l'estiu de l'any passat es va enderrocar l'edifici que ocupava aquest espai. Fins ara que no han començat les obres aquest solar servia d'aparcament de vehicles. Amb motiu de les obres, alguns vehicles aprofiten el pati posterior de l'Ermita com a zona d'aparcament. Un cop s'enllesteixin les obres de tancament de tot el recinte, els vehicles no hi podran aparcar.

Instal·lació d’un ascensor

Tal com explicava Robert Benaiges, amb l’adequació i millora de tot el recinte també es preveu la instal·lació d’un ascensor que anirà situat a la part dreta de les escales que donen accés al temple, entrant des del carrer de la Verge del Camí. Segons comentava Benaiges, “el problema que ara té l’ermita és la seva accessibilitat, perquè o entres per aquestes escales que tenen molta pendent o entres per la façana principal que també té escales amb molta pendent. Cap de les dues entrades té rampes. Construir una rampa era molt complicat en aquest àmbit, perquè era com fer una triple esse, molt estranya i molt llarga, i finalment, vam optar per l’ascensor que és la millor fórmula. Serà un ascensor que s’integrarà el màxim possible en l’estructura arquitectònica de l’ermita, ja que serà molt transparent”.

Aquestes obres d’urbanització i millora d’aquest espai, també suposaran, tal i com detallava Robert Benaiges, la desaparició d’alguns elements com la tanca actual amb la seva balustrada o el trencadís que hi ha a la zona propera a la rotonda de la nacional, un trencadís que segons Benaiges, “es va posar fa uns anys i que no té res a veure amb la realitat de la tanca”

Les obres de l’empresa que està fent tot el tancament lateral pel carrer de Balmes podrien estar enllestides properament, tot i que la part que correspon a l’Ajuntament encara trigarà una mica més, ja que es pressupostarà per a l’exercici de l’any 2008. Tot plegat podria quedar enllestit a l’estiu de l’any vinent.

Comenta aquest article