Informació general

Política

Neus Cárdenas, regidora de Govern Obert: «L’objectiu és que el PAM es pugui dur a terme»

La contractació d’una empresa per a elaborar aquest document intern torna a ser objecte de crítica de l’oposició

Per Cristina Sierra

Els regidors de govern i l'oposició durant el ple celebrat el passat divendres
Els regidors de govern i l'oposició durant el ple celebrat el passat divendres | Andreu Dalmau

En el darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Cambrils, celebrat el passat divendres, va tornar a sortir el tema de la contractació d’una empresa externa per ajudar a l’elaboració del Pla d’Acció Municipal (PAM) del mandat 2023-2027. L’oposició ja havia preguntat per aquest contracte en altres sessions i un cop més va qüestionar la decisió de govern.

El regidor d’Hisenda, Aleix Rom, ja va explicar, en el ple extraordinari del 16 d’abril, que el cost d’aquest servei era de 8.200 euros i que la finalitat era la de tenir el suport metodològic i la maquetació del document. "Creiem que és una quantitat que podem assumir i que portarà beneficis cap a la ciutadania", va expressar.

No obstant, el portaveu del PP, David Chatelain, va mostrar-se molt crític amb aquesta contractació, assegurant que aquests diners el govern estava fent "una campanya d’imatge". 

Del segell de qualitat a les converses amb els restauradors

El PAM va protagonitzar el segon punt de l’ordre del dia del ple, el de donar compte de les relacions de Decrets d’Alcaldia. Va ser el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, qui va treure el contracte menor de 10.000 euros (IVA inclòs). "No ens queda clar les tasques de suport, ens fa l’efecte que ens estan fent pagar amb erari públic aquest suport", va apuntar. 

La regidora de Govern Obert, Neus Cárdenas, va voler intervenir per exposar en què havia consistit la creació del document, que es presentarà properament. "A l’anterior mandat vostès no van fer el PAM. Creiem que els compromisos polítics s’han de passar a la pràctica. Aquest pla l’hem de fer el govern que estem a Cambrils, hi ha hagut un procés intern on van participar 39 persones, entre tècnics i altres treballadors de la casa. Havíem d’aterrar, buscar consensos entre els partits, veure el pressupost que teníem. Tot això requereix d’un procés i s’ha de parlar a nivell tècnic. Aquests diners que hem destinat són els que s’haguéssim pagat a una persona de la casa per fer aquest document. La nostra aposta va ser que algú ens donés suport. Hem fet molta feina, amb un cronograma molt ajustat i moltes setmanes de treball. L’objectiu és que el PAM es pugui dur a terme", va manifestar la regidora.

Cárdenas també va avançar algunes novetats que recollirà el document, com un nou segell de qualitat que es treballarà des de la regidoria de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme, així com accions que ja s’han iniciat, com les Converses d’Esmorzar, una iniciativa per escoltar les opinions dels restauradors i millorar l’oferta gastronòmica del municipi. 

Neus Cárdenas, regidora de Govern Obert, durant la seva intervenció al ple

 

L’Apunt

Pagament de factures per valor de 50.469,20 euros

Com ja és habitual, en la sessió també es van aprovar diferents reconeixements extrajudicials de crèdit (recs), en concret, una quinzena per valor de 50.469,20 euros. El regidor d’Hisenda, Aleix Rom, va apuntar que aquestes factures ja s’havien tractat en la comissió d’Hisenda.

Però l’oposició va aprofitar el punt per tornar a demanar al govern que es busqui un altre sistema per evitar portar a aprovació tants reconeixements. "A partir d’ara farem un seguiment més exhaustiu i votarem en contra els que considerem", va anunciar la regidora de Vox, Isabel Segarra, que va considerar que dels quinze punts, només dos eren "extraordinaris".

Per la seva banda, el portaveu de l’NMC, Oliver Klein, comunicava la seva abstenció llençant una crítica al govern. "Si aconsegueixen no fer servir RECs no caldrà ni fer plens, perquè més enllà d’això no proposen res", va dir. 

Comenta aquest article