Informació general

Educació

Recepció institucional a un grup de professors del programa Erasmus+ a l'escola Guillem Fortuny

El professorat de Portugal, Eslovènia i Finlàndia que participa en aquest intercanvi ha pogut conèixer els diversos enfocaments metodològics innovadors emprats al centre cambrilenc

Per Redacció

Imatge de la recepció a la sala de plens de l'Ajuntament
Imatge de la recepció a la sala de plens de l'Ajuntament | Cedida

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, va donar la benvinguda, ahir, a un grup d’onze mestres de Portugal (Porto i Terras do Ave), Eslovènia i Finlàndia (Oulu) que ha acollit l’escola Guillem Fortuny en el marc del programa europeu Erasmus+. La recepció, que va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament, va comptar amb la participació del director, Francesc Xavier Alegria, i diferents mestres del centre educatiu cambrilenc.

Aquesta visita en règim d’observació i aprenentatge (job shadowing) es realitza del 22 al 26 d’abril, dins la setmana cultural de Sant Jordi, amb l’objectiu de mostrar i compartir les diferents bones pràctiques que realitza l’escola Guillem Fortuny. El professorat participant en aquest intercanvi ha pogut conèixer els diversos enfocaments metodològics innovadors emprats a l’escola Guillem Fortuny com caixes d’aprenentatge, STEAM, Robòtica o TEO (taller oral en llengua anglesa i matemàtiques manipulatives, entre altres).

Dins l’acreditació Erasmus 2021-2027 l’escola pot realitzar i acollir diferents mobilitats dins la Unió Europea. El projecte és un eix vertebrador del centre educatiu que promou la inclusió, la diversitat, la innovació amb la incorporació de noves metodologies de treball, la utilització d’eines digitals, la preservació del medi ambient i la democratització en tots els aspectes.

Erasmus+ permet l’aprenentatge i millora de les llengües estrangeres, la coneixença d’altres països i cultures, i la internacionalització de les tradicions i la cultura del territori, l’escola Guillem Fortuny i el municipi de Cambrils.

Comenta aquest article