Informació general

Educació

L'Ateneu Juvenil acull la 3a Jornada d'Orientació per alumnes de Batxillerat de l'Institut Ramon Berenguer IV

Setze exalumnes del centre van explicar la seva experiència acadèmica i professional i va respondre a les preguntes dels estudiants

Per Andreu Dalmau

Els exalumnes van respondre les preguntes dels estudiants de primer i segon de Batxillerat
Els exalumnes van respondre les preguntes dels estudiants de primer i segon de Batxillerat | Andreu Dalmau

L'institut Ramon Berenguer IV va celebrar, per tercer any consecutiu, la Jornada d'Orientació pels alumnes de Batxillerat, una iniciativa que cada any es fa més gran i que, per aquest mateix motiu, s'ha hagut de traslladar a l'Ateneu Juvenil. Allí, setze exalumnes del centre cambrilenc, alguns d'ells per via telemàtica, van explicar les seves experiències acadèmiques i professionals.

Les qüestions van ser molt variades, però van girar, sobretot, al voltant de la celebració de les PAU, que es duran a terme a principis de juny. Els alumnes del Ramon Berenguer IV van preguntar per quines assignatures optatives han d'escollir per examinar-se, per si val la pena estudiar molt o per si el fet de no accedir als estudis que prefereixes és molt frustrant. Les intervencions dels ponents, de diferents edats i branques acadèmiques, van ser molt positives i tranquil·litzants en aquest àmbit, ja que la gran majoria van destacar que “si has tret bones notes al batxillerat, la selectivitat serà un examen més”.

Inserció laboral, paritat de gènere o la vida a les facultats

Més enllà de les PAU, també es van tractar temes com la inserció laboral, la paritat de gènere en estudis d'enginyeries o la vida a les facultats més enllà de les classes. Un tema molt preguntat pels estudiants també va ser la viabilitat de la formació professional. Alguns dels exalumnes –tant els que cursen cicles mitjans o superiors, com els universitaris– van recomanar aquesta branca com una opció “més pràctica” i que et deixa totes les portes obertes. “Per això és important fer la selectivitat, perquè té una validesa de dos anys i, potser, quan acabis el cicle, vols entrar a la universitat”, destacava una de les ponents.

Durant dues hores, els exalumnes del “marró” van respondre les preguntes dels estudiants de batxillerat que, al sortir de l'acte, encara comentaven detalls de la xerrada. Per tercera vegada, l'activitat va tenir una bona rebuda tant pels professors com pels estudiants, que potser, ara, tenen més clar el camí acadèmic que han de seguir.

Comenta aquest article