Cultura

Cinema

El cinema Rambla de l'Art estrenarà «Lakmé», una joia de l'òpera còmica

La projecció serà aquest proper dijous a les 20.30 hores

Per Redacció

Imatge de l'òpera còmica "Lakmé"
Imatge de l'òpera còmica "Lakmé" | Cedida

El cinema Rambla de l’Art projectarà, aquest proper dijous 25 d’abril a les 20:30h, “Lakmé”, una òpera de Léo Delibes, sota la direcció escènica del veterà en òperes còmiques: Laurent Pelly. A les Índies acabades de colonitzar a finals del segle XIX, amb les festes populars i la vida salvatge com a teló de fons, el vertiginós romanç entre un oficial Britànic i la filla de Brahim aviva les tensions de la comunitat. Inspirant-se en Pierre Loti, Léo Delibes escenifica les forces motrius de l'òpera orientalista en una trama audaçment contemporània: passió impossible, evocació musical d'una civilització llunyana, enfrontaments entre fanatisme religiós i sensualitat.

Lakmé ha estat aclamada internacionalment i ha esdevingut una joia de l'Òpera Còmica, on s'ha representat més de 1.600 vegades des del 1883.
Raphaël Pichon, al capdavant del conjunt de Pygmalion, i Laurent Pelly, en la direcció escènica, ofereixen una representació veraç de la personalitat dels personatges i glorifiquen cada escena i la importància que es dona a les qüestions polítiques. Aquesta versió, gravada l’octubre de 2022, compta amb Sabine Devieilhe en el paper de la sacerdotessa Lakmé i Frédéric Antoun com a Gérald, l’oficial de l’exèrcit britànic.

Comenta aquest article