Cultura

Art

L’exposició que uneix Cambrils amb Corea del Sud

Una cinquantena d’artistes espanyols presenten les seves obres a la sala El Pati abans de que aquestes viatgin al país asiàtic pel 10è Festival Internacional d’Art Geoje

Per Andreu Dalmau

La inauguració va comptar amb una gran afluència
La inauguració va comptar amb una gran afluència | Andreu Dalmau

Un pont artístic uneix des d’ahir i fins el 8 de maig Cambrils amb Corea del Sud. I es que la sala d’exposicions El Pati acull una mostra d’obres d’art d’una cinquantena d’artistes espanyols que participaran en el 10è Festival Internacional d’Art Geoje del Museu temàtic Haegeumgang i del Museu d’Art Yukyung de Corea del Sud.

El cambrilenc Alberto Insa, que és membre del jurat d’aquest certamen, va inaugurar l’exposició i va transmetre el gran esdeveniment que és aquest festival a Corea: “és espectacular veure com ho preparen tot. L’any passat van ser 275 artistes de tot el món es van mostrar les obres a quatre museus diferents. Aquest any, em motiu del desè aniversari, es superarà la xifra”. El cambrilenc va lamentar que les obres d’artistes mexicans —els quals també són representats per ell a Corea— no hagin pogut ser exposades també a Cambrils hi hagin hagut de viatjar directament a Àsia.

Alberto Insa i l'alcalde Alfredo Clúa, durant la inauguració (Foto: Andreu Dalmau)

 

Les obres exposades a Cambrils aniran a Geoje el mes de juny i allí es premiarà les deu millors propostes d’entre totes les que arribaran d’arreu del món. Entre elles, n’hi ha de tot tipus de tècniques i temàtiques, sempre que s’emmarquin en l’única premissa: “Llengua de convivència, art”.

En aquesta exposició a la sala El Pati hi participen artistes cambrilencs com Rosa Mata, Dera Wells, Dora Brown, Asunción Grifoll, M. Dolores Samaniego, Misericòrdia Olesti, Queralt Ossorio, Pepo Argilaguet, Rafael Rubio, Roser Coma i el propi Alberto Insa.

Comenta aquest article