Informació general

Equipaments

El govern municipal recupera el projecte del Parc de l'Esquirol i aposta per convertir-lo en un gran refugi climàtic

Durant l'anterior mandat s'havia aprovat i ara es faran alguns canvis que tinguin en compte els nous paràmetres de sostenibilitat

Per Redacció

Imatge de la recreació del projecte del Parc de l'Esquirol
Imatge de la recreació del projecte del Parc de l'Esquirol | Cedida

El govern municipal està revisant l'avantprojecte del Parc de l'Esquirol que es va impulsar durant l'anterior mandat per convertir-lo en un extens refugi climàtic. Aquest espai d'uns 9.000 m2 d'extensió tindrà, segons la nova previsió, més arbres i arbustos, més alimentació elèctrica amb energies alternatives, incorporarà més materials reciclables, estarà més protegits per possibles contingències i, en el cas d’espais costaners, es repensaran per aturar la regressió de les nostres platges.

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha refermat les idees que a l’hora de dissenyar nous espais és imprescindible tenir en compte els nous paràmetres de sostenibilitat i d’adaptació al canvi climàtic, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 per assolir ciutats més adaptables a la convivència i més resilients als canvis.

Més enllà d'aquesta actualització en clau mediambiental, el parc seguirà els paràmetres que ja es plantejaven fa dos anys. De fet, el plànol és exactament el mateix. El nou parc aprofitarà el màxim nombre d’arbres existents (acàcies) i també es plantaran nous exemplars d’espècies autòctones o adaptades al medi. La franja meridional del parc serà la zona més arbrada, i tindrà una guingueta amb terrassa i l’àrea de jocs infantils. També tindrà una zona destinada a la pràctica esportiva i s’hi instal·laran bancs cada menys de 50 metres, papereres i fanals distribuïts per tot l’espai.

Plànol del projecte (Foto: Cedida)

 

Menys caravanes i més espais pels veïns

El projecte també contempla dues grans pèrgoles bioclimàtiques, que crearan un nou espai d’oci a l’aire lliure, que permetrà descentralitzar els actes previstos i l’activitat turística, cultural o festiva, actualment més concentrada a ponent. D’aquesta manera, s’avançarà en la promoció i integració dels barris de Llevant, Cambrils Badia i Vilafortuny.

D’altra banda, Enric Daza ha explicat que la pacificació de l’àmbit d’actuació ordenarà l’espai i millorarà la connexió amb el passeig marítim amb dos grans passos de vianants elevats, des de la rotonda i fins el camí del corralet. La transformació del parc també evitarà que s’utilitzi la zona com un gran pàrquing no regulat d’autocaravanes. Per acabar, el regidor ha destacat que la proliferació de llicències i l’augment de veïns fan encara més necessari disposar d’un espai verd d’aquestes característiques a Llevant.

L’objectiu de la nova construcció és que tant la ciutadania com les persones visitants gaudeixin més d’aquest espai privilegiat a primera línia de mar, que actualment està poc utilitzat per la dificultat d’accés des del passeig marítim i per la manca d’equipament del parc. El projecte permetrà donar més valor encara a la façana marítima cambrilenca.

Comenta aquest article