Camp

Territori

Veïns de Botarell es posicionen contra l'activitat d'una planta de reciclatge de residus de la construcció

La Plataforma Salvem Els Revallars ha convocat una manifestació a Botarell, demà dissabte 20 d'abril a les 11 h, en contra de l'aprovació del pla especial urbanístic que pretèn legalitzar la planta de reciclatge de l'empresa Grup Vivanco

Per Redacció

Cartell de protesta penjat per la Plataforma Salvem els Revallars
Cartell de protesta penjat per la Plataforma Salvem els Revallars | Cedida

La Plataforma Salvem Els Revallars ha convocat una manifestació a Botarell, demà dissabte 20 d'abril a les 11 h, en contra de l'aprovació del pla especial urbanístic que pretèn legalitzar la planta de reciclatge d'àrids i residus de la construcció de l'empresa Grup Vivanco, que es troba ubicada al terme municipal de Botarell.

Aquesta plataforma veïnal va néixer l'any 2022 impulsada per un grup de veïns que tenen les finques a prop de les activitats de l'empresa Vivanco Hernández SA, ubicada a la partida municipal dels Revallars, a Botarell. Aquesta empresa es dedica a la trituració i classificació d'àrids i a la gestió dels residus de la construcció.

Els veïns es queixen de les "greus molèsties" que els causa aquesta activitat com és la contaminació acústica i la contaminació per la pols que es genera i també denuncien que l'activitat de l'empresa funciona emetent sorolls intensos i estridents que dificulten la vida en els habitatges i finques properes. A més, els materials triturats s'escampen amb el vent i la pols es diposita en les cases, sòls i cultius propers causant greus pèrdues.

Pols sobre la fruita que es cultiva a les finques properes a la planta de reciclatge (Foto: Cedida)

 

A banda, la Plataforma denuncia el trànsit intens de vehicles pesants per un camí de terra que connecta amb la carretera T-3136 i que fa perillosa la circulació de la resta de veïns. En aquest sentit des de la Plataforma s'assegura que s'ha fet una modificació d'un camí públic, envaint finques particulars, i que, a més, es produeix un incompliment de l'horari laboral per triturar àrids que, segons diuen, la mateixa empresa va marcar en el projecte inicial.

Des de la Plataforma Salvem Els Revallars s'assegura que l'activitat de trituració d'àrids només té llicència ambiental per exercir-se en una de les parcel·les afectades i que l'activitat de gestió de residus de la construcció no té cap llicència ambiental ja que prèviament es requereix que entri en vigor l'aprovació definitiva d'un Pla Especial Urbanístic i aquest Pla encara s'està tramitant a la Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona. En darrera instància, la Plataforma també denuncia l'absència de mesures contundents per part de l'administració, especialemnt per part de l'Ajuntament de Botarell.

 

Comenta aquest article