Cultura

Dies de Llibres

Ramon García Mateos ret homenatge als seus escriptors i poetes referents

L’escriptor fa una lectura de poemes en castellà i portuguès acompanyat de la cambrilenca Perla Tuset i del músic Eduardo Sánchez

Per Cristina Sierra

Ramon García Mateos, Perla Tuset i Eduardo Sánchez, ahir al Centre Cultural
Ramon García Mateos, Perla Tuset i Eduardo Sánchez, ahir al Centre Cultural | Cristina Sierra

La poesia va centrar, ahir al vespre al Centre Cultural, el desè acte del programa Dies de Llibres. L’escriptor Ramon García Mateos va fer una lectura de diversos poemes del seu llibre Retratos y figuraciones/ Retratos e figurações, Premi Internacional de Poesia António Salvado-Cidade de Castelo Branco 2023.

En aquest acte, García Mateos va estar acompanyat de la cambrilenca Perla Tuset i de la guitarra d’Eduardo Sánchez. L’escriptor va llegir els textos en castellà, mentre que Tuset ho va fer en portuguès, un idioma que coneix molt bé perquè va viure a Portugal quan treballava com a secretària personal de la cantant portuguesa Dulce Pontes.

Amb el llibre Retratos y figuraciones/ Retratos e figurações, García Mateos ret homenatge als seus escriptors i poetes favorits com Francisco de Quevedo, Miguel de Unamuno o San Juan de la Cruz. En la vintena de poemes, l’escriptor fa un retrat dels diferents autors i també fa figuracions sobre diferents situacions que van viure aquests personatges claus en la literatura espanyola.

Abans de llegir els poemes, García Mateos va explicar que té un afecte especial per la música i la literatura portuguesa i que té com a referents a autors com Miguel Torga, Fernando Pessoa o la mateixa Dulce Pontes. “Soc un amant de la cultura portuguesa”, va apuntar.

Avui divendres, el programa Dies de Llibres continua amb dos actes. Per una banda, a les 18 hores la Biblioteca Josep Salceda i Castells organitza l’Hora del conte i taller amb Loli Bertran, que explicarà Jordi i el draquet. Per altra banda, a les 19.30 hores, al Centre Cultural, Marius Domingo de Pedro i Coia Dols Campanera presentaran la Guia de papallones per a nois i noies.

Perla Tuset va llegir els poemes en portuguès

 

Comenta aquest article