Societat

Solidaritat

Amics de la Gent Gran celebra Sant Jordi amb l'entrega de prop de 3.000 roses i llibres

La Fundació tindrà dotze paradetes on es podran comprar roses naturals i ajudar, d’aquesta manera, a lluitar contra la soledat no desitjada de les persones grans

Per Redacció

Roses de la campanya de Sant Jordi dels Amics de la Gent Gran
Roses de la campanya de Sant Jordi dels Amics de la Gent Gran | Cedida

El proper 23 d’abril, Amics de la Gent Gran tornarà a celebrar una de les festivitats més importants de Catalunya, la Diada de Sant Jordi, una data especial per l’entitat, les persones que acompanyem i el voluntariat. La Fundació tindrà dotze paradetes on es podran comprar roses naturals i ajudar, d’aquesta manera, a lluitar contra la soledat no desitjada de les persones grans. A les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona es comptarà amb parada, així com a altres municipis catalans com Vilanova, Sant Adrià del Besòs, Reus, Cambrils, Granollers, Sant Cugat o Sabadell.

Sant Jordi en companyia

Des de la Fundació Amics de la Gent Gran lluitem cada dia contra la soledat no desitjada de les persones grans, però durant l’any, hi ha dates sensibles en que tractem de reforçar la nostra acció social. Amb aquest esperit, organitzem ‘Sant Jordi en Companyia’, un programa ple d’activitats de socialització, amb el qual portem el nostre caliu i amistat a les persones grans de l’entitat i, junts, vivim la tradició d’aquest dia:

  • Lliurament de roses i llibres: totes les persones grans que acompanyem rebran roses de la mà de les persones voluntàries. A més, gràcies a la donació de diverses editorials, també rebran un llibre escollit per la persona voluntària que els acompanya i un punt de llibre de la Fundació. Es repartiran prop de 3.000 roses i llibres.
  • Punts de venda de roses: als mateixos punts de recollida de roses i llibres a disposició del voluntariat a les diferents ciutats, es podran comprar roses naturals i col·laborar, d’aquesta manera, amb la nostra causa.
  • Activitats locals: a moltes de les nostres delegacions organitzarem activitats locals durant la setmana del 15 de abril, com ara tallers temàtics, trobades, tertúlies, esmorzars i berenars que permetran a les persones grans de l’entitat gaudir en companyia d’una de les festivitats més especials i emotives de l’any.
  • Implicació de personalitats públiques: com cada any, comptarem amb la participació de personalitats il·lustres del món de la cultura, la restauració o el periodisme, així com de càrrecs electes que faran visites a persones grans i faran l’entrega de la rosa i el llibre. Per exemple, al 2023, Judith Mascó, Quim Masferrer, Carme Ruscalleda, Antoni  Bassas, Joan Pera i Eduard Farelo, entre d’altres, es van sumar a la campanya.
  • Sensibilització a través de les xarxes socials: des dels nostres comptes de xarxes socials publicarem testimonis de persones grans i persones voluntàries, i ho farem amb el hashtag #SantJordiEnCompanyia. També convidarem a fer-ho al voluntariat i a les personalitats públiques que visitin o truquin a persones grans de l’entitat, així com a tota la ciutadania que vulgui compartir el seu #SantJordiEnCompanyia.

L’Apunt

Crida a la ciutadania: aquest Sant Jordi, regaleu companyia!
Des d’Amics de la Gent Gran fem una crida a tota la ciutadania per tal que aquest Sant Jordi pensin en les persones grans del seu entorn i els facin sentir el seu escalf i companyia. Els animem a fer una visita, una trucada o un passeig, per tal que la gent gran se senti acompanyada en una data tan assenyalada.

Comenta aquest article