Informació general

Successos

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Cambrils per tràfic de drogues

El detingut, de 49 anys, utilitza dos vehicles estacionats al carrer per vendre la droga

Per Redacció

Els agents van escorcollar els vehicles un dia després de la detenció
Els agents van escorcollar els vehicles un dia després de la detenció | Cedida

Aquest passat dilluns, els Mossos d'Esquadra van detenir, a Cambrils, un home de 49 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues. Els fets van succeir pels volts de les 13.35 hores durant un patrullatge d’agents vestits de paisà que efectuaven tasques de prevenció de delictes als entorns de l’avinguda Mil·lenari.

De sobte els va cridar l’atenció un home amb actitud de vigilància i neguit mentre parlava amb un telèfon mòbil. Els Mossos van decidir esperar al lloc i seguir els constants moviments que feia d’un costat a l’altre, fins que van observar que retirava objectes d’un vehicle per guardar-los al maleter d’un altre estacionat a pocs metres de distància.

En el moment de la seva identificació i escorcoll, se li van trobar a sobre quatre embolcalls amb diversos grams de cocaïna, mentre que en un dels vehicles s’hi va localitzar una bàscula de precisió i tres bosses amb cocaïna premsada. Davant d’aquests indicis l’home va quedar detingut i els dos vehicles es van traslladar a dependències policials.

Al voltant de les 14.15 hores de dimarts, amb el suport d’agents de la Unitat Canina, es van escorcollar els dos vehicles. Únicament en un d’ells hi guardava el material relacionat amb les transaccions que duia a terme. A banda de la bàscula digital de precisió i la cocaïna premsada distribuïda en bosses de plàstic, també hi van trobar tres targetes on encara hi havia restes d’aquesta substància.

En l’escorcoll, també es va acabar trobant diverses pastilles d’efectes tranquil·litzants, unes tisores i el filferro que utilitzava per segellar els embolcalls de cocaïna.

El detingut va passar ahir dimecres a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes a Salou pel robatori d’una furgoneta carregada de souvenirs

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Salou, van detenir el passat 11 d’abril a Salou, un home de 38 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori o furt d’ús de vehicle, amenaces i coaccions. Aquest passat dimarts, es va detenir un segon home de 28 anys, relacionat amb els mateixos delictes.

Els fets es remunten al 26 de març quan uns desconeguts es van endur una furgoneta amb les claus posades que estava estacionada a la cruïlla dels carrers de Murillo i de Carles Buïgas de Salou. El vehicle contenia clauers, encenedors, bolígrafs i altres souvenirs valorats en 10.000 euros. Uns dies després dels fets, el 31 de març, agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Cambrils van tenir coneixement que dues dones estaven sent obligades a emmagatzemar el material sostret en el seu domicili de Mont-roig del Camp. Els mossos van recuperar fins a vint-i-vuit caixes amb souvenirs i van comprovar que els lladres havien venut part de la càrrega a una empresa majorista ubicada al polígon industrial Francolí de Tarragona, la qual també es va recuperar. Finalment el passat 8 d’abril, els agents van localitzar la furgoneta al carrer del Barcelonès dels Pallaresos.

Arran de les gestions dutes a terme durant les darreres setmanes, dijous passat pels volts de les 15.45 hores es va fer un primer detingut a l’avinguda de Roma de Salou. A banda del robatori i furt d’ús de vehicle, també se li atribueixen els delictes d’amenaces i coaccions a les dues dones obligades a guardar el material sostret. A partir de les identificacions realitzades, aquest passat dimarts pels volts de les 20.15 hores, els mossos van detenir al carrer Burguera de Salou, un segon home relacionat amb els fets. Tanmateix, no es descarten altres detencions en els propers dies. El primer detingut, el qual acumula fins a 13 antecedents policials, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, el passat 12 d’abril. El segon detingut, ahir, va quedar en llibertat unes hores després amb l’obligació de presentar-se al jutjat quan sigui requerit.

Imatge del material intervingut en el dispositiu (foto: Cedida / Mossos d'Esquadra)

 

Comenta aquest article