Informació general

El Consell Comarcal aprova demanar una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua per tirar endavant tres projectes a Cambrils

Per Berta Ruiz

Aquest és el dipòsit d'aigua ubicat a prop de la zona esportiva, al nord del terme municipal

El ple del Consell Comarcal del Baix Camp celebrat aquest passat dimecres 26 de setembre va aprovar la sol·licitud per demanar una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua, per tirar endavant tres projectes a realitzar en el terme municipal de Cambrils.

Un d'aquests projectes ha de tirar endavant un estudi per buscar aigua a la zona nord del terme municipal, i fer baixar aquesta aigua fins al dipòsit de 10.000 metres cúbics que està situat prop de la zona esportiva. El segon projecte consistiria en la recerca d'aigua subterrània a Vilafortuny, en la zona propera situada al vial del Cavet a tocar amb el terme municipal de Salou, que suposaria la construcció d'un nou pou i un dipòsit . I finalment el tercer projecte, que posaria en marxa un procés de desnitrificació –descontaminació de nitrats– dels pous que hi ha al polígon 74, situat sota de la via del tren i al límit del Camí del Corralet.
Tot plegat suposaria un pressupost entorn els 1'9 milions d'euros pels quals es demana aquesta subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua.

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va avançar a Revista Cambrils Diari Digital, que s'han demanat els ajuts necessaris per poder tirar endavant aquests projectes, "que essencialment han derivat del programa que Secomsa Aigües té a Cambrils". Segons Benaiges, "la zona de Llevant del municipi és la zona que té una problemàtica més important en el tema de l'aigua. I per tant, el que s'ha fet és una prospecció en diferents llocs on s'hi podrien ubicar aquests pous per extreure l'aigua necessària en èpoques determinades".

Comenta aquest article