Informació general

Educació

L'Ajuntament promociona la seva oferta de formació professional a la fira Camins d'FP

L'esdeveniment es portarà a terme els dies 18 i 19 d'abril a les instal·lacions de FiraReus Events

Per Redacció

Estand de l'Ajuntament de Cambrils a la FiraReus
Estand de l'Ajuntament de Cambrils a la FiraReus | Cedida

L’Ajuntament participarà a la fira de formació professional Camins d’FP, que es portarà a terme els propers dies 18 i 19 d’abril a la FiraReus Events (Tecnoparc) de Reus. Es tracta d’un esdeveniment d’entrada lliure que integra en un únic espai tota l’oferta de formació professionalitzadora del Camp de Tarragona, adreçat a estudiants, famílies, persones treballadores en actiu i en atur, professionals i organitzacions del territori.

L’Ajuntament de Cambrils disposarà d’un estand compartit amb altres entitats i les tècniques d’orientació educativa i laboral del Departament d’Ocupació del consistori cambrilenc atendran les consultes del públic que busca formació professional. A més, la fira també comptarà amb la participació de l’Escola d’Hoteleria i Turisme i l’institut Ramon Berenguer IV.

Per les persones que es volen formar o buscar feina, el consistori cambrilenc ofereix una àmplia varietat de programes:

Formació professionalitzadora. Cursos de formació professionalitzadora municipal, amb l’objectiu de potenciar la inserció laboral, com el curs de monitor de menjadors escolars i el de manipulador/a d’aliments.

Certificats de professionalitat. També s’organitzen cursos gratuïts, preferiblement per a persones aturades, subvencionats pel Servei d’ocupació de Catalunya o bé per l’Ajuntament. La titulació que s’obté és oficial.

Aula Mentor Cambrils. Per l’alumnat que opta per la formació en línia, a l’Aula Mentor Cambrils, gràcies al conveni amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional, s’hi poden trobar més de 200 cursos disponibles, que permeten acreditar competències i sol·licitar la convalidació de mòduls formatius.

Servei d’orientació. El Departament també compta amb el Servei d’Orientació Educativa i Professional (SOEP), adreçat a assessorar joves i persones adultes que es troben en un procés de presa de decisions respecte al seu futur educatiu i/o professional. En aquest servei és dóna informació i assessorament de com planificar itineraris formatius a curt i llarg termini i també sobre itineraris professionals.

Orientació individual i assessorament

L’Ajuntament de Cambrils és una de les 10 entitats coorganitzadores d’aquesta fira, enguany liderada des de Reus, juntament amb els consistoris de Tarragona, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, els Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la Direcció provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal.

A banda de les 10 entitats organitzadores, Camins d’FP tindrà més de 40 expositors dels centres formatius públics, concertats i privats que imparteixen cicles de formació professional, programes deformació i inserció, certificats de professionalitat i cursos de formació professional per a l’ocupació en general, arribant al màxim de la participació.

La fira incorpora els principis del model que impulsa l’Agència FPCAT: integrar l’orientació, situar la persona al centre, oferir experiències vivencials, apostar per l’organització sectorial, destacar itineraris professionalitzadors estratègics i promoure la col·laboració público privada.

Per aquest motiu, hi haurà un espai a l’accés del recinte des del qual un equip de professionals de l’orientació oferirà orientació individual a qui ho sol·liciti, assessorament sobre el procés d’acreditació de competències, així com visites guiades a grups a les 10.30 i a les 16 hores.

Coordinació amb sectors professionals

D’altra banda, varia l’habitual format d’estands (tot i mantenir la representació de tots els centres a la planta baixa) per passar a organitzar-se en sectors professionals. En aquest sentit, més d’una vintena d’organitzacions professionals i empreses han treballat estretament amb els centres educatius, en el muntatge i dinamització d’aquests sectors, amb l’objectiu de visibilitzar el ventall de perfils professionals i itineraris formatius de cada àmbit.

Concretament, l’actual edició ha prioritzat 5 sectors estratègics: Agroalimentari, Salut i atenció a les persones, Transformació digital, Indústria, energia i sostenibilitat i Administració i màrqueting.

Completen l’activitat de la fira la presentació de casos d’èxit, experiències vivencials d’exalumnes i xerrades d’empreses sobre cerca de talent i perfils professionals, així com una escaleta demostracions pràctiques dels diferents perfils professionals, algunes per part d’empreses i d’altres a càrrec d’alumnes.

Comenta aquest article