Societat

Solidaritat

El «Posa't la Gorra!» celebrarà el 20è aniversari de l'AFANOC al Camp de Mart de Tarragona

El diumenge 16 de juny es farà la festa que comptarà amb les veus “eufòriques” de l’Alèxia Pascual i la Mariona Escoda

Per Redacció

Cartell del Posa't la gorra d'enguany
Cartell del Posa't la gorra d'enguany | Cedida

La festa del “Posa’t la Gorra!” d'enguany se celebrarà el diumenge 16 de juny al Camp de Mart de Tarragona. Una festa que torna al cor de la ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, amb més força que mai per a celebrar amb tota la ciutadania els 20 anys de presència de l’Associació de Familiars i Amics Oncològics de Catalunya (AFANOC) a Tarragona.

Els periodistes Núria Solé i Eloi Vila seran els encarregats de dinamitzar la festa que començarà a partir de les 10.30 hores. L’animació de la txaranga Bandarra Street Orkestra donarà el tret de sortida a l’acte i, seguidament, actuaran el grup d’animació infantil Rikus i les veus “eufòriques” de l’Alèxia Pascual i de la Mariona Escoda. La Colla castellera dels Xiquets del Serrallo també participarà activament en la celebració. A banda de les actuacions, es comptarà amb una desena de tallers per als més petits. El moment institucional de la festa serà la lectura del manifest a càrrec d’una família que ha viscut la realitat de la malaltia, acompanyats de la junta de l’AFANOC i els representants institucionals.

L’acte compta amb el recolzament i patrocini del Port de Tarragona, la Diputació de Tarragona i les empreses Flúor i Castell d’Or, a més d’entitats i associacions del territori.

La gorra, l’entrada a la festa

L’artista brasilera, Tarsila Schubert, s’ha encarregat de dissenyar la gorra solidària d’aquest any que es vendrà a 8 euros i serà l’entrada a la festa. Al frontal hi apareix un ull, que és l'expressió de l’atenció, la cura i l’acompanyament ferm i continuat que fa l’AFANOC a les famílies, necessari al llarg del procés del càncer infantil.
L’objectiu de la campanya “Posa’t la Gorra!” és donar a conèixer la realitat dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies i, al mateix temps,  recaptar fons per a mantenir els serveis que l’AFANOC els ofereix gratuïtament. i per mantenir La Casa dels Xuklis, un recurs temporal per a les famílies que s'han de desplaçar perquè els seus fills i filles rebin tractament als hospitals de referència.

L’Apunt

Programa de la festa

10.30 h. Inici dels tallers i animació itinerant a càrrec de la txaranga Bandarra Street Orkestra.
11.00 h.
Benvinguda a càrrec de Núria Solé i Eloi Vila.
11.10 h. Actuació del grup d’animació infantil, Rikus.
12.00 h.
Actuació de la cantant d’Eufòria, Alèxia Pascual (2a edició).
12.30 h. Finalitzen els tallers.
Lectura del Manifest a càrrec d’una família que ha viscut de prop el càncer infantil i actuació castellera dels Xiquets del Serrallo.
12.45 h. Actuació de la cantant d’Eufòria, Mariona Escoda (1a edició).
13.10 h. Sorpresa musical.
13.30 h. Fi de festa.

Comenta aquest article