Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils celebren la primera diada de la temporada amb una trobada de germanor davant del local de la colla (Conté galeria fotogràfica)

La trobada va tenir lloc aquest passat diumenge al migdia i també es va comptar amb la participació dels Minyons de l'Arboç

Per Alejandro Balaguer

3 de 6 amb l'agulla dels Xiquets de Cambrils
3 de 6 amb l'agulla dels Xiquets de Cambrils | Cristina Sierra

Aquest passat diumenge 14 d’abril, els Xiquets de Cambrils van celebrar la primera diada de la temporada davant del seu local situat al passeig d'Albert. En una jornada molt assolellada, els de la camisa bordeus van mostrar molta il·lusió per estrenar-se a casa i fer les primeres aletes del curs. En aquesta ocasió, també ho fan acompanyats pels Minyons de l’Arboç.

El primer castell de l’any va ser un 4 de 6 que no va presentar les millors mides, però que van completar sense dificultats. A la segona ronda van descarregar un 3 de 6 amb l’agulla prou solvent. Com a última estructura van apostar per un 3 de 6 que van haver de treballar amb molta intensitat perquè es va deformar als pisos superiors. Van cloure una bona jornada amb un pilar de 4 de comiat.
L’altra colla participant, els Minyons de l’Arboç, van completar la segona actuació del curs amb el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla i tres pilars de 4 per finalitzar.

La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà aquest diumenge 21 d’abril a les 12.00 hores al parc infantil del carrer Crisantem de Torredembarra. Ho faran acompanyats pels Nois de la Torre i els Bous de la Bisbal.

Gerard Pinyol: «L’objectiu principal era estrenar la temporada amb una diada de germanor davant del nostre local»

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va remarcar que l’objectiu principal l’havien aconseguit i que era poder començar la temporada amb una diada davant del seu local. Pel que fa als castells, va explicar que el 3 de 6 havia anat bastant just, però que el bon treball de tronc va permetre completar-lo. També va comentar que faltava treballar moltíssim, tant a físicament com tècnicament, i que caldrà continuar assajant per millorar i perfilar aquests aspectes. Finalment, va explicar la jornada havia finalitzat un dinar de germanor on va posar en valor l’ambient germanor dels seus castellers.

Comenta aquest article