Informació general

Habitatge

185 joves i 110 persones grans demanen ajudes pel pagament del lloguer a Cambrils

L'ajuda pot arribar a subvencionar fins un 40% del lloguer si es compleixen els requisits

Per Andreu Dalmau

Imatge d'un bloc de pisos a Cambrils
Imatge d'un bloc de pisos a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Un total de 185 joves cambrilencs de menys de 35 anys han demanat la subvenció pel pagament del lloguer. Aquesta convocatòria, destinada a persones de fins a 35 anys, es va obrir el passat 11 de març i ha estat disponible fins el divendres 12 d'abril. Ara, l'administració avaluarà els expedients presentats i resoldrà quins són subvencionables. En total, el departament de Territori de la Generalitat compta amb 48 milions d'euros per destinar a aquestes ajudes a tot Catalunya.

Per accedir a aquesta subvenció s'estableixen una sèrie de requisits: estar empadronat a l'habitatge en el moment de presentar la sol·licitud, no tenir uns ingressos superiors als 24,301,58 euros anuals i no pagar un lloguer superior –en el cas de Cambrils– a 600 euros. En el cas que es tracti del lloguer d'una habitació, el preu no pot ser superior a 300 euros. L'import de la subvenció varia en funció de l'esforç per pagar el lloguer. En cas que superi el 40% dels ingressos, es subvencionarà el 40% de l'import del lloguer, sempre amb un límit màxim de 250 euros mensuals.

D'altra banda, el 27 de març es va tancar la convocatòria per les ajudes al pagament del lloguer de la gent gran. Un total de 110 cambrilencs es van presentar a aquestes ajudes. Ara, des del 15 d'abril, està oberta la convocatòria per les ajudes per a les persones d'entre 36 i 64 anys.

Comenta aquest article