Informació general

Economia

Cambrils, amb 104 iniciatives, en el tercer lloc del rànquing de noves empreses creades a la demarcació durant 2023

Segons dades del Registre Mercantil de Tarragona, Cambrils se situa en la tercera posició només per darrere de Tarragona amb 324 empreses i de Reus amb 186 noves activitats creades

Per Berta Ruiz

Imatge d'ambient de la plaça d'Aragó
Imatge d'ambient de la plaça d'Aragó | Lluís Rovira i Barenys

Durant l'any 2023 es van posar en marxa un total de 104 noves iniciatives empresarials a Cambrils, segons les dades publicades pel Registre Mercantil de Tarragona. Amb aquestes xifres, Cambrils se situa en el tercer lloc de la demarcació tarragonina en nombre d'empreses creades, només per darrere de Tarragona amb 324 empreses i de Reus amb 186 noves activitats creades. Dades molt positives que situen Cambrils en el podi del teixit empresarial tarragoní.

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils, Neus Cárdenas, ha valorat molt positivament aquestes xifres a revistacambrils.cat. Segons ha dit, "valorem molt positivament aquestes dades sobre la posada en marxa de noves iniciatives empresarials, només per darrere de Tarragona i de Reus. Quant a sectors, n'hi ha hagut un gran nombre de noves iniciatives de restauració". En relació a aquestes bones dades empresarials, Cárdenas ha donat detall del suport i de les accions d'orientació que es dona a l'emprenedoria des del servei Cambrils Emprèn de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

Serveis d'orientació i de suport del programa Cambrils Emprèn

Segons ha apuntat Cárdenas, "de serveis d'orientació a emprenedors es van atendre 100 persones durant 2023. Les accions de suport que es fan per al desenvolupament de projectes i per a la posada en marxa de l'empresa inclouen des d'assessorament sobre el model de negoci, la capacitació de l'equip emprenedor, l'acompanyament en la tramitació o en la cerca de finançament. L'any passat es van atendre 93 persones". D'altra banda també s'ofereixen "les sessions de capacitació empresarial amb l'objectiu de millorar les habilitats dels emprenedors i emprenedores en temes de planificació i gestió. L'any passat se'n van fer un total de 36. Això també dina eines a aquestes persones per fer el seu model de negoci o que serveixi per impulsar-lo. Hi ha formacions molt diverses: en temes de fiscalitat, de gestió del temps, de viabilitats econòmiques, d'eines digitals, de marketing..."

Un altre àmbit en el qual es treballa des de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament són les sessions d'emprenedoria adreçades a alumnat de Secundària. Hi van prendre part alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme i de l'institut Ramon Berenguer IV. "Serveixen per encaminar professionalment els alumnes i joves que s'han d'incorporar al món laboral".

Comenta aquest article