Informació general

Més de 3.000 votants més que a les eleccions al Parlament de Catalunya

Per Lluís Rovira i BarenysLa comparativa entre les eleccions al Parlament, celebrades el passat 16 de novembre, i les generals d’aquest mes de març mostra unes variacions força sorprenents. Per una banda, el que destaca més és la participació. Del 55,2% a què es va arribar a les del Parlament s’ha passat ara a un 72,5%. Si això ho traduïm en números significa que ara fa cinc mesos van votar 9.491 cambrilencs mentre que ara ho han fet 12.597, més de 3.000 votants més. Aquests vots de més s’han repartit de manera desigual entre les diferents formacions. El PSC és qui n’ha sortit més beneficiat ja que ha aconseguit 1.600 vots més que a les eleccions del Parlament. I cal no oblidar el PP, amb també uns 1.100 vots més dels que va aconseguir el passat 16 de novembre. ERC ha continuat la seva línia ascendent amb 500 vots més que ara fa cinc mesos mentre que CiU, per la seva banda, dibuixa una línia descendent i perd prop de 400 vots d’unes eleccions a les altres. ICV es mou en uns paràmetres similars, tot i que apunta una lleugera pujada de vots i passa dels 485 de llavors als 517 d’ara.

§ Tots pugen menys CiU§

L’augment tant de la participació com de l’electorat respecte a les eleccions d’ara fa quatre anys ha repercutit en un augment de vots a gairebé tots els partits. Uns han pujat de manera notòria, PSC i ERC, i uns altres més moderadament, ICV i PP. Només CiU ha patit una devallada en el nombre de vots. Ara fa quatre anys va obtenir 2.516 vots, mentre que el passat 14 de març en va obtenir 2.247.

§ El futur de Carod§

El cambrilenc Josep-Lluís Carod-Rovira ha estat elegit diputat com a cap de llista de la circumscripció de Barcelona. Dies després de les eleccions es va saber, però que no prendrà possessió de l’acta de diputat a Madrid i es quedarà a desenvolupar tasques polítiques a Catalunya.

§ Urnes de reforç§

Els sobres amb el full dels noms del Senat feien molt d’embalum i, com a conseqüència, l’urna del Senat s’omplia més ràpid que la del Congrés. En previsió que no hi cabessin els votsk, es van fer arribar urnes de recanvi a diferents col·legis electorals cambrilencs.

§ 23 formacions§

En total van ser 23 les formacions polítiques que van presentar llista per al Congrés a la nostra demarcació. Això significa que 18 formacions extraparlamentàries hi van concórrer. Entre aquestes hi havia España 2000, una formació que aquest mes ha estat notícia per la seva voluntat manifesta a través de la seva web d’obrir un local a Cambrils. Doncs bé, aquesta formació va obtenir quatre vots. Almenys es pot dir que a Cambrils no té una base massa àmplia.

Un moment del recompte devots al col·legi electoral de l’IES Cambrils
§ RESULTATS DEL SENAT Els candidats de l’Entesa Catalana de Progrés, els més votats§ Els tres candidats del grup Entesa Catalana de Progrés, integrat per les formacions del PSC, ERC i ICV, van ser els més votats a Cambrils a les passades eleccions del 14 de març. El quart senador més votat va ser Lluís Badia, de CiU, i després Carles Curto del PP. Els vots obtinguts a Cambrils pels diferents candidats a senador van ser:

Ramon Aleu (Entesa Catalana de Progrés-PSC) 5.996 vots
Lluís Aragonès (Entesa Cat. de Progrés-ERC) 5.869 vots
Maria José Elices (Entesa Cat. de Progrés-PSC) 5.755 vots
Lluís Badia (CiU) 2.538 vots
Carles Curto (PP) 2.452 vots
Jordi Just (CiU) 2.388 vots
Joan Josep Malràs (CiU) 2.319 vots
Pedro Figueiredo (PP) 2.304 vots
Maria Victoria Saladie (PP) 2.190 vots

Comenta aquest article