Cultura

Presentació

«L'Odissea d'Homer» com mai te l'havien explicat, demà, al Centre Cultural

L'acte de presentació de l'obra adaptada per Meritxell Blay comptarà amb la participació d'exalumnes i professors excompanys que exerciran de rapsodes i també es farà una petita demostració de dansa

Per Berta Ruiz

Alumnes, exalumnes i professors que han preparat la presentació del llibre de Meritxell Blay
Alumnes, exalumnes i professors que han preparat la presentació del llibre de Meritxell Blay | Cedida

En el marc de la programació de Dies de Llibres, el Centre Cultural acollirà demà dimecres, a les 18 hores de la tarda, la presentació del llibre "L'Odissea d'Homer" de Meritxell Blay que compta amb les il·lustracions de la il·lustradora Genie Espinosa de l'editorial Inuk. La presentació de l'obra anirà a càrrec de l'autora, Meritxell Blay, i de la filòloga catalana i professora de l'institut Cambrils, Neli Queral. Sota el suggerent títol "L'Odissea d'Homer com mai te l'havien explicat", Neli Queral ha coordinat –juntament amb alguns exalumnes– una presentació ben especial i estètica. En aquest acte –adreçat a un públic per a totes les edats– es comptarà amb la participació d'exalumnes i professors excompanys que exerciran de rapsodes i també es farà una petita demostració de dansa. Els rapsodes seran Samanta Górnicka (exalumna i estudiant de filologia) i Noè Reverter (exprofessor de l'institut Cambrils de llatí i grec), mentre que la ballarina que actuarà serà Ivet Anguera (alumna de primer de Batxillerat de l'institut Cambrils).

Meritxell Blay és llicenciada en filologia clàssica per la Universitat de Barcelona. S'ha format en estudis de suficiència investigadora dins el programa de doctorat d'Estudis Hispànics i Romànics a la URV. Fa més de 20 anys que exerceix docència a l'educació secundària i Batxillerat. Blay és presidenta i fundadora de l'Associació de Professorat de Clàssiques de Catalunya (APLEC), amb la qual duu a terme diferents activitats de formació i divulgació per a l'alumnat i professorat de Clàssiques. Ha adapta l'Odissea d'Homer per apropar els textos clàssics als joves i fer-los més accessibles. Es tracta d'una edició molt acurada, molt cuidada i pensada per acostar-la la literatura clàssica i fer-la més atractiva. Fins el curs passat, Blay va ser professora de llatí i grec de l'institut Cambrils i, actualment és professora de l'institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.

Neli Queral i Meritxell Blay amb el llibre que es presentarà demà al Centre Cultural

 

Comenta aquest article