Cultura

16a Mostra de Jazz i Blues

El jazz ple de contrastos del Martin Leiton Quartet passa per la Cripta

L'agrupació del contrabaixista canari presentava el seu àlbum «Caravana», amb molts estils variats i influències de tot el món

Per Andreu Dalmau

Santi de la Rubia (saxo), Andreu Pitarch (bateria) i Toni Saigi (piano) van acompanyar Leiton
Santi de la Rubia (saxo), Andreu Pitarch (bateria) i Toni Saigi (piano) van acompanyar Leiton | Andreu Dalmau

Martin Leiton i el seu quartet van passar per la Cripta ahir al vespre en el marc de la 16 Mostra Jazz i Blues per fer un viatge amb el públic amb el seu jazz ple de contrastos, estils variats i influències de tot el món. El contrabaixista canari presentava el seu darrer àlbum “Caravana”, un nom tant eloqüent com la seva música, que de segur no va deixar indiferent a ningú.

Acompanyat per Santi de la Rubia (saxo), Andreu Pitarch (bateria) i Toni Saigi (piano), Martin Leiton ofereix un jazz molt viu, constantment canviant, on cada tema proposava unes emocions diferents. Aquestes emocions es reflectien a la cara de Leiton que, tot taral·lejant els seus propis temes i somrient juntament amb els seus companys d'escenari transmetia aquella alegria tan pròpia de les illes d'on és originari. Tot i ser canari, el contrabaixista va presentar les cançons amb un perfecte català.

Leiton i Pitarch durant el concert (Foto: Andreu Dalmau)

 

El concert va començar amb Lio, un tema dedicat a Leo Messi, i va continuar amb Friendship, dedicat a l'amistat. La música de Leiton també tenia moments de calma especialment emocionants, com la tendra balada Su vida, dedicada al seu fill petit, o una de caràcter detectivesc com Sleepy, que va ser la darrera de l'actuació. Abans, el quartet havia pujat el tempo –“potser massa”, va reconèixer Leiton en acabar la cançó– amb Upstairs i va passar pel desert del Sàhara amb Touareg, una cançó frenètica com una fugida enmig d'una tempesta de sorra. Tampoc van faltar influències llatines en diversos temes. Després dels aplaudiments del públic, el Martin Leiton Quartet va tornar a sortir a l'escenari per oferir un bis.

La pròximes actuació de la 16a Mostra Jazz i Blues de Cambrils és el pròxim 20 d'abril a l'Ateneu Juvenil, una actuació especial protagonitzada per Les Testarudes i Tito Ramírez.

Comenta aquest article