Informació general

Educació

L'institut escola Joan Ardèvol acomiada els alumnes estrangers del projecte Erasmus+

Estudiants portuguesos, francesos i grecs han passat uns dies a Cambrils i també han visitat Barcelona i Tarragona gràcies a aquesta iniciativa europea

Per Andreu Dalmau

A tots els participants del projecte se'ls va entregar un diploma acreditatiu
A tots els participants del projecte se'ls va entregar un diploma acreditatiu | Andreu Dalmau

L'institut escola Joan Ardèvol va acomiadar ahir al matí els alumnes procedents de diferents països d'Europa que, aquesta setmana, han fet estada a Cambrils en el marc del projecte Erasmus+. Un grup d'estudiants del centre cambrilenc va oferir una petita actuació musical per acomiadar-los i se'ls va atorgar a tots els participants del projecte un diploma acreditatiu.

En total, han estat 26 alumnes i 7 mestres d'escoles de Grècia (del poble Ágios Nikolaos, a l'illa de Creta), Portugal (d'Oliveira do Bairro) i França (de Crolles) les que han passat pel centre cambrilenc els darrers dies per compartir experiències i opinions al voltant d'un projecte sobre l'escola verda, la digitalització i els valors europeus i democràtics.

Els alumnes estrangers i els seus mestres van arribar dilluns, van fer una visita per Cambrils i van dinar a l'Escola d'Hoteleria i Turisme. Dimarts van visitar Barcelona i dimecres van anar a Tarragona. Els estudiants de l'escola grega –que està agermanada amb el Joan Ardèvol des de fa sis anys a través del projecte eTwinning– van tornar al seu país dimecres. Dijous, va ser dia per quedar-se a Cambrils i es va organitzar un dinar amb menjar típic català preparat per les famílies. Per cert que, tots aquests alumnes estrangers, s'han quedat les cases dels alumnes del Joan Ardèvol. Ahir, divendres, després del comiat, a primera hora del matí, es van fer unes darreres activitats abans que francesos i portuguesos fessin el camí de tornada a casa.

Una de les actuacions musicals que van oferir alumnes del Joan Ardèvol (Foto: Andreu Dalmau)

 

El director de l'escola cambrilenca, Enric Masdeu, va acomiadar estudiants i professors amb un discurs on va destacar els valors i els avantatges de “conèixer altres cultures”. Al proper mes de maig, el projecte Erasmus+ portarà els alumnes cambrilencs a Grècia i França.

Comenta aquest article