Cultura

Dies de Llibres

Lluís Aragonès i Joana-Alba Cercós presenten «Escric el teu nom», una reivindicació de la llibertat

Els escriptors, acompanyats de Robert Benaiges, parlen del seu segon llibre escrit a quatre mans al Centre Cultural

Per Cristina Sierra

Robert Benaiges, Lluís Aragonès i Joana-Alba Cercós, ahir a la presentació del llibre
Robert Benaiges, Lluís Aragonès i Joana-Alba Cercós, ahir a la presentació del llibre | Cristina Sierra

El programa Dies de Llibres va continuar, ahir dijous al Centre Cultural, amb la presentació del llibre Escric el teu nom, de Lluís Aragonès i Joana-Alba Cercós. L’escriptor i exalcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va ser l’encarregat de conduir l’acte on els autors van parlar de la seva segona obra escrita a quatre mans. 

Després de publicar Escriu-me aviat, el riudomenc i la lleidatana presenten una novel·la que ret homenatge al poema La Llibertat del poeta francès Paul Éluard, una obra amb què es va iniciar l’acte. "Volem reivindicar la llibertat des dels nostres àmbits. L’eix fonamental del llibre és la recerca de la llibertat individual i col·lectiva", explicava Cercós.

Una història d'amor i llibertat de cinquanta anys

Aquest segon llibre dels autors té com a protagonistes al Gabriel i a la Mercè, que es coneixen en un trajecte en tren i es comuniquen per carta. Una història d’amor que s’inicia l’any 1967, en ple franquisme i a mesos d’esclatar la revolució del maig de 1968, i que acaba amb el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Cinquanta anys d’història on els lectors, com va detallar Benaiges, trobaran "trossets de cançons i versos, especialment francesos",  i seran testimonis de diferents referències històriques. "Tots ens hi podem veure reflectits perquè hi ha un fil conductor que és comú", va dir l’autora.

Aragonès va apuntar que amb aquesta novel·la busquen l’objectiu de reivindicar la llibertat, un concepte que actualment està "molt denigrat". Com va exposar, "és un moment per tornar a donar sentit a aquesta paraula i reivindicar a aquells que en ple franquisme van lluitar per la llibertat i la majoria que el 2017 la va reivindicar a nivell nacional". 

El riudomenc també va deixar la porta oberta a escriure una tercera novel·la amb Cercós. Va admetre que escriure a quatre mans és complicat, però que amb la Joana-Alba es coneixen tan bé que han sabut conciliar els seus estils. "Aquesta manera col·laborativa d’escriure em fa senti molt còmode", va reconèixer. 

El programa Dies de Llibres continuarà avui divendres, a les 19.30 hores, amb la presentació del llibre Aventura no deseada 2: La Daga, d'Ana Maria Franquet.

Comenta aquest article