Cultura

Dies de Llibres

Anna Amigó presenta el llibre «Em dic Arpa», dedicat als sons d’aquest instrument

L’escriptora i artista descobreix als més petits els secrets més especials d’aquest objecte musical

Per Cristina Sierra

Anna Amigó va tocar la seva arpa durant la presentació del llibre
Anna Amigó va tocar la seva arpa durant la presentació del llibre | Cristina Sierra

Els sons de l’arpa van ser els protagonistes, ahir a la tarda, d’un nou acte del programa cultural Dies de Llibres. L’escriptora i artista Anna Amigó Vilalta va presentar el seu llibre Em dic Arpa, una obra infantil on els petits lectors poden descobrir aquest instrument de corda pinçada i la seva versatilitat melòdica.

La compositora va estar acompanyada a l’escenari per la seva arpa celta, sense pedals i amb trenta-sis cordes que combinaven diferents colors que corresponien a les notes musicals. "És un instrument molt especial perquè no té totes les notes", va explicar Amigó, que va preguntar als xiquets i xiquetes què sabien d’aquest objecte musical amb el qual va demostrar que podia imitar altres instruments com un contrabaix, una guitarra o un xilòfon.

L’escriptora va detallar que el seu conte té com a protagonistes a l’Alba i el Roc, dos nens que queden embadalits quan veuen per primer cop una arpa en una botiga. Aquesta història és la de l’Anna que, quan va anar al lutier a deixar el seu violí, va passar per davant d’una tenda d’Anvers (Bèlgica) que tenia l’aparador ple d’arpes. Va ser un amor a primera vista i va demanar al responsable si li deixava tocar aquest instrument. L’endemà es va apuntar a classes i així va descobrir aquesta passió per l’arpa.

"Vaig fer aquest conte per poder explicar aquest instrument i el que pot fer (...) En aquesta història, l’Alba i el Roc descobreixen que es poden fer moltes coses. L’arpa pot fer més sons dels que penseu", va afirmar mentre ensenyava aquest llibre, que compta amb unes il·lustracions que es poden pintar i també amb exercicis per posar en pràctica el que s’aprèn amb aquesta obra. "És molt entretingut", va afegir. 

L’artista catalana va tocar diferents peces amb la seva arpa, uns instants que van deixar als més petits bocabadats, que no van parar de fer preguntes sobre la màgia d’aquest instrument.

El proper acte del programa Dies de Llibres serà avui dijous a les 19.30 hores amb la presentació de l'obra Escric el teu nom, a càrrec de Lluís Aragonés i Joana-Alba Cercós.

Anna Amigó va explicar els secrets de la seva arpa

 

Comenta aquest article