Informació general

Ramadà

La comunitat musulmana celebra la fi del Ramadà

La mesquita de Cambrils, al polígon Belianes, aplega al voltant de les 800 persones provinents tant de Cambrils com de bona part del territori

Per Lluís Rovira i Barenys

L'imam Mohamed Ouadi en un moment de la pregària, aquest matí
L'imam Mohamed Ouadi en un moment de la pregària, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

La comunitat musulmana ha commemorat, aquest matí, la fi del Ramadà amb una gran celebració conjunta. La mesquita de Cambrils, un any més, ha congregat al voltant d'unes 800 persones, tant de la població com del territori més proper.

L'imam, Mohamed Ouadi, ha oficiat una pregària seguida d'una reflexió al voltant d'aquesta celebració tan destacada dins el calendari musulmà. Ouadi ha expressat que el sentit del Ramadà no és solament fer un mes de dejú sinó que l'objectiu és el de "millorar la nostra conducta, el nostre comportament" i ha afegit que "hem d'extreure unes lliçons de tot això, que aquest és l'objectiu.

L'objectiu, doncs, és elevar el nivell d'humanitat". Al final de la pregària s'ha donat entrada a la representació municipal que ha assistit a l'acte, amb l'alcalde, Alfredo Clúa, al capdavant. L'alcalde ha pres la paraula per fer una felicitació en nom de l'Ajuntament i per apel·lar a la convivència entre tots. Clúa també ha dit que la comunitat musulmana és important i necessària per a Cambrils i que entre tots hem de créixer i tirar endavant la població.

Aquesta festa de ruptura del dejuni és el preludi d'àpats i trobades familiars. En alguns llocs aquesta festa s'allarga durant més dies i va acompanyada, també, de la visita a familiars i d'assistència i ajut als membres més necessitats de la comunitat musulmana. Avui, sens dubte, és un dia festiu i de celebració per tota la comunitat musulmana.

L'alcalde, Alfredo Clúa, ha adreçat unes paraules a la fi de la pregària (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Sala de la mesquita plena de persones escoltant la pregària de l'imam (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article