Informació general

Joventut

S'enceta una nova campanya de captació de nous comerços col·laboradors del Carnet Jove de Cambrils

Actualment, el servei té un total de 2.807 titulars que disposen de 107 avantatges repartits en diferents àmbits com esports, turisme, mobilitat, cultura o tecnologia, entre d'altres

Per Berta Ruiz

Imatge de la presentació de la nova campanya del Carnet Jove de Cambrils, ahir a l'Ateneu Juvenil
Imatge de la presentació de la nova campanya del Carnet Jove de Cambrils, ahir a l'Ateneu Juvenil | Berta Ruiz

Ahir al matí, a l'Ateneu Juvenil, va tenir lloc la presentació de la nova campanya del Carnet Jove de Cambrils. La roda de premsa va anar a càrrec de l'alcalde Alfredo Clúa; la regidora de Joventut, Laura Mellau, i la coordinadora territorial de Joventut al Camp de Tarragona, Carmina Blay. Tots tres van donar detalls de la nova campanya de captació de nous comerços col·laboradors, van fer balanç de les dades de titulars, establiments, avantatges i descomptes des de la seva implantació al municipi, l'any 2018. 

La campanya vol captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millots descomptes al municipi per enriquir l'oferta actual d'avantatges del Carnet Jove a Cambrils. Actualment, el servei suma un total de 107 avantatges repartits entre diferents àmbits com esports (9,3%), turisme i mobilitat (4,7%), cultura (4,7%), formació (7,5%), tecnologia (3,7%), salut (10,3%) o lleure (6,5%). Entre aquest ventall d'avantatges i descomptes hi ha serveis d'òptica, escoles d'idiomes, escoles de dansa, llibreries, material esportiu, articles per a la llar, moda i complements, així com també descomptes en serveis municipals al Museu d'Història de Cambrils o en els abonaments i les activitats dels departaments d'Esports de l'Ajuntament. Els titulars es poden descarregar l'App al mòbil per conèixer els establiments i comerços amb un sistema de geolocalització. Aquests 107 avantatges són 65 més respecte dels que hi havia l'any 2017, l'any abans d'iniciar-se el Carnet Jove de Cambrils i la seva primera campanya de captació.

A Cambrils hi ha 2.807 titulars (53% noies i 47% nois), sent la franja d'edat dels 22 als 25 anys la majoritària amb un 27,9%. Aquesta xifra també suposa un important creixement des de la seva posada en marxa, quan n'hi havia 2.512 titulars. Cal destacar que, a més dels joves de Cambrils, dels descomptes al comerç i serveis del Carnet Jove al municipi també se'n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet al Camp de Tarragona (49.543 joves), al conjunt de Catalunya (519.018 joves) i arreu d'Europa.

Des del Carnet Jove també es pot accedir a beques

Segons va indicar la coordinadora territorial de Joventut, Carmina Blay, "volem que el Carnet Jove sigui una eina útil en el dia a dia dels joves de Cambrils i per això volem potenciar encara més els avantatges en comerços i serveis de proximitat".

En la mateixa línia va incidir la regidora de Joventut, Laura Mellau, que va animar als comerços locals a adherir-se al projecte i també a convidar els joves a conèixer el comerç de proximitat i beneficiar-se de tots aquests avantatges. Mellau també va destacar que des del Carnet Jove també es pot accedir a beques. De fet, l'any 2022, la cambrilenca Júlia García va ser escollida per a la Beca Carnet Jove de Maquillatge i Perruqueria que es va fer en col·laboració amb TV3, mentre que l'any passat, Inés Lapuente va ser seleccionada al càsting Carnet Jove per aparèixer a l'esport de la campanya del carnet a nivell de Cartalunya.

Sobre tot plegat, l'alcalde Alfredo Clúa va aplaudir l'activació i potenciació d'aquest tipus de campanyes ja que el projecte té molt marge de millora i molt marge de creixement. Va destacar que iniciatives com aquesta implica als joves i al teixit comercial local.

Comenta aquest article