Societat, Camp

Gastronomia

Salou presenta una completa agenda anual d'experiències gastronòmiques

En la presentació que es va fer ahir, es va incidir en la qualitat dels seus productes marins i agrícoles, fent esment també a la cultura i el patrimoni vinícola per potenciar el turisme enològic

Per Redacció

La terrassa 'Summit' de l'Hotel Olympus Palace va ser l'escenari de la presentació oficial de l'Agenda Gastronòmica de Salou
La terrassa 'Summit' de l'Hotel Olympus Palace va ser l'escenari de la presentació oficial de l'Agenda Gastronòmica de Salou | Lluís Rovira i Barenys

La terrassa 'Summit' de l'Hotel Olympus Palace va ser, ahir, l'escenari de la presentació oficial de l'Agenda Gastronòmica de Salou. L'esdeveniment, amb el segell de Salou Food Experience, va desvetllar l'exquisida oferta gastronòmica que Salou al llarg d'aquest 2024. Durant la presentació, on s’han tastat plats elaborats per 10 restaurants locals, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez i el xef – estrella Michelin –, Pep Moreno, van donar a conèixer una sèrie d'esdeveniments gastronòmics que tindran lloc a Salou durant l'any, amb la col·laboració de la regidoria de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament, el Patronat Municipal de Turisme i l'Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou.

El calendari gastronòmic de Salou, enguany, s'ha reforçat amb una sèrie d'esdeveniments destacats al llarg de l'any, convertint la gastronomia en una peça clau de l'oferta turística de la ciutat. Els esdeveniments d'enguany són:

-Tasta Salou: Aquesta activitat es realitza cada dijous, on els visitants poden explorar diferents establiments del municipi per degustar un plateret i una beguda a un preu assequible de sis euros.

-Jornades de l'Arròs: Del 12 al 28 d'abril, l'arròs serà el protagonista en diversos restaurants de Salou, oferint una oportunitat per gaudir de la versatilitat d'aquest ingredient en la gastronomia local.

-Sabor Salou: Els dies 3, 4 i 5 de maig, el passeig Jaume I es transforma en l'escenari del festival 'Sabor Salou', destacant per l'excel·lència de la gastronomia i la restauració.

-Jornades del Peix Blau: Del 17 de maig al 2 de juny, diversos restaurants de Salou celebraran les jornades 'Del mar a la Taula', centrant-se en el peix blau com a ingredient estrella.

-Gastrotour: Amb l'arribada del bon temps, del 14 al 30 de juny, Salou convida a explorar la seva ruta gastronòmica més saborosa, on els participants poden degustar la millor gastronomia local, acompanyada de productes enològics de primera qualitat.

-Jornades del Calamar: Del 25 d'octubre al 10 de novembre, una selecció exclusiva de restaurants dedicaran part dels seus menús al calamar, destacant-lo com un producte clau de la cuina local.

-Salouween Street: Els dies 1, 2 i 3 de novembre, el passeig Jaume I s'omple de festa amb el Salouween Street, combinant gastronomia, enologia, terror i bon humor.

-Vermuts Nadalencs: Del 5 al 22 de desembre, els establiments de Salou oferiran vermuts especials per celebrar les festes nadalenques, oferint una forma deliciosa de gaudir de l'esperit festiu.

 

El calendari gastronòmic, que pretén ser una experiència plena de sensacions úniques, té com a objectius principals la promoció i valorització d'una nova generació de restauradors de Salou. L'alcalde Pere Granados va destacar que "Salou és una destinació que ofereix una àmplia varietat d'atraccions i productes per gaudir en família o amb amics durant tot l'any, enriquint, així, l’oferta de sol i platja. La gastronomia – va dir Granados – afegeix una nova dimensió i valor a l'activitat turística, sent clau en la consolidació del nostre compromís amb la desestacionalització i la sostenibilitat econòmica i laboral".

L'objectiu és presentar experiències culinàries amb sabors diversos elaborats amb productes de qualitat i de proximitat a través d'un conjunt d'activitats gastronòmiques que fomentin un Salou ‘viu’ els 365 dies de l'any, atractiu tant per a visitants locals com per a aquells que busquen una cuina innovadora i de qualitat. Granados també va remarcar la riquesa històrica, natural i paisatgística de Salou, així com la qualitat dels seus productes marins i agrícoles, fent esment també a la cultura i el patrimoni vinícola per potenciar el turisme enològic.

Comenta aquest article