Informació general

Educació

L'Ajuntament i l'AGIPCAT organitzen un club de lectura amb alumnat de tercer de primària per millorar l'èxit escolar

La iniciativa pretén reforçar la lectoescriptura i millorar l’èxit escolar dels 14 infants atesos

Per Redacció

La iniciativa pretén reforçar la lectoescriptura
La iniciativa pretén reforçar la lectoescriptura | Cedida

El Departament d’Educació de l’Ajuntament ha posat en marxa un Club de Lectura per alumnat de 3r de primària dels centres educatius del municipi al Centre Cultural Municipal. La iniciativa, que es porta a terme a través de l’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT), pretén reforçar la lectoescriptura i millorar l’èxit escolar dels 14 infants atesos.

L’objectiu principal del Club de Lectura és fomentar la passió per la lectura entre els nostres joves lectors, proporcionant-los un espai estimulant per a la descoberta i l'aprenentatge. Mitjançant sessions interactives i dinàmiques, les criatures tindran l'oportunitat d’explorar una àmplia gamma d'històries i temes fascinants.

D’aquesta manera, l’alumnat reforçarà les seves habilitats de lectura, comprensió i expressió escrita. A través de l'ús de contes, jocs i activitats interactives, el nou Club de Lectura vol enriquir l'experiència educativa dels nens i les nenes participants.

Cal destacar que el projecte ha estat orientat i guiat per la Biblioteca Josep Salceda i Castells, que presta els llibres i elabora caixes de materials per tal de fer més accessible la lectura. L’activitat s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn que desenvolupa l’Ajuntament.

AGIPCAT és una entitat sense ànim de lucre formada per persones gitanes i especialistes en la cultura gitana, que compta amb una quinzena d’associacions gitanes de tot Catalunya i la Catalunya Nord. La finalitat de l’AGIPCAT és promoure, donar a conèixer i impulsar la difusió de la cultura gitana catalana perquè sigui reconeguda; incorporar i fomentar la imatge de la dona gitana a través de cursos i activitats dirigides per les pròpies dones i potenciar la investigació, entre altres. Els seus àmbits d’intervenció són la infància, l’adolescència i la joventut, la inserció laboral, la pobresa i l’exclusió social.

Els esforços de l'AGIPCAT se centren en millorar l’èxit escolar d’aquest col·lectiu a través de l’acompanyament a l’alumnat i les famílies i duent a terme l’Estudi Assistit, que compta amb la figura d’una mediadora gitana que és un referent positiu d’èxit escolar per als nois i noies.

 

Comenta aquest article