Informació general

Política

Desenvolupament urbà, turisme i habitatge centren la trobada amb la ciutadania del Nou Moviment Ciutadà

En el discurs de cloenda, Oliver Klein va destacar la importància de l'acostament de la política a la ciutadania i va acusar als partits del govern de no tenir «empatia»

Per Redacció

Membres del grup municipal del NMC
Membres del grup municipal del NMC | Cedida

El Nou Moviment Ciutadà va celebrar el passat dissabte 6 d'abril, a l'Hotel Sol Port Cambrils, una trobada amb la ciutadania on es van celebrar diverses ponències durant el matí i la tarda. El portaveu del grup municipal de l'NMC i cap de l'oposició, Oliver Klein, es va mostrar “molt satisfet” de l'organització i va apuntar a la necessitat de la política d'acostar-se a la ciutadania.

La primera taula, celebrada durant el matí, va estar protagonitzada pels consultors Jaume Cabrero i Juan Medina i es va centrar en analitzar el rumb que ha d’agafar Cambrils en matèria de desenvolupament urbà, amb la sostenibilitat al centre de totes les polítiques.

La segona taula va tractar un dels temes més importants que poden sorgir quan es parla de Cambrils: el turisme. El catedràtic d’Economia Aplicada, Agustí Segarra, i el vicepresident de la Federació d’Empresaris de d’Hoteleria de la província de Tarragona, Quim Cristià, van debatre sobre el repte majúscul que suposa la desestacionalització turística i també sobre les polèmiques que giren entorn la regulació dels pisos de lloguer turístic.

Per últim, l’habitatge va centrar la tercera i última taula en la qual David Suárez, empresari hoteler, va compartir la importància de tenir clar el model d’habitatge que necessita Cambrils, posant exemples concrets referits a altres municipis, amb problemàtiques similars, en els quals ell ha implantat solucions efectives. Sergio Nassarre, catedràtic de Dret Civil i director de la Cátedra UNESCO de l’Habitatge, també va fer un extens repàs de totes les errades, a diferents nivells, de les polítiques d’habitatge dutes a terme els últims anys a Europa, Espanya, Catalunya i Cambrils. Per la seva part, l’economista Verònica Martínez va posar èmfasi en la necessitat de treballar per la millora de la cultura financera d’una gran part de la població que en desconeix el seu funcionament tot i patir-ne les conseqüències.

Celebració d'una de les ponències (Foto: Cedida)

 

Oliver Klein: «L'actual equip de govern té una nul·la empatia amb la ciutadania de Cambrils»

Per tancar la jornada, Oliver Klein va fer un discurs de cloenda en el qual va recordar que “el 80% de la feina dels polítics consisteix en escoltar a la població”, mentre que el 20% és “només gestió”. En aquest sentit, Klein va fer referència als partits que conformen l'actual equip de govern, dels quals va dir que “tenen nul·la empatia amb la ciutadania de Cambrils” i que “només estan pendents de vigilar-se entre ells en comptes de treballar a favor del conjunt dels cambrilencs”. El cap de l'oposició va afegir que “és l'hora del municipalisme”, ja que, segons ell, “els partits tradicionals han quedat sobrepassats i desqualificats per la realitat de les seves desafortunades actuacions”.

El líder de l'NMC va tancar el seu discurs agraint la tasca als seus companys al Grup Municipal i va advertir que “per molt difícil” que els hi posin la feina, continuaran treballant “encara amb més força i convençuts” de que estan al costat de “la majora dels cambrilencs, tal com ho van reflectir els resultats electorals”.

Comenta aquest article